next event
search
Mark Hunt wil na zijn contract de UFC verlatenBron foto: Submission radio

Mark Hunt wil na zijn contract de UFC verlaten

Dec 22, 2017 Mark Hunt heeft een paar tumultueuze jaren achter de rug waarin hij zowel voor als tegen de UFC vocht. Hij is nu klaar om door te gaan naar de volgende fase van zijn carrière.

De 43-jarige MMA en kickboksveteraan verscheen recentelijk in de uitzending van Submission Radio om te vertellen waar hij nu staat met 's werelds grootste vechtsport organisatie. Hunt had onlangs een meningsverschil met de UFC nadat hij, vanwege opmerkingen die hij maakte in "Players Voice”, van de show van 19 november werd gehaald. In dat artikel gaf Hunt toe dat hij problemen had met zijn geheugen en dat hij soms onduidelijk uit zijn woorden kon komen waardoor de UFC besloot om Hunt te laten testen voordat ze hem opnieuw lieten vechten.

Hunt was niet blij met dat besluit en suggereerde dat het besluit van de UFC met zijn lopende rechtszaak tegen de UFC te maken had, Hunt heeft een rechtszaak aangespannen tegen de UFC, Dana White en tegenstander Brock Lesnar. Hij verwijt de UFC dat ze wisten dat Lesnar verboden prestatieverbeterende middelen heeft gebruikt in aanloop naar het UFC 200 gevecht tegen Hunt in juli 2016.

Hoe dan ook, de UFC heeft inmiddels Hunt geschikt genoeg bevonden om op zaterdag 11 februari tijdens UFC 221 tegen Curtis Blaydes t vechten. UFC 221 vindt plaats in Perth, Nieuw Zeeland. Volgens Hunt is dat een van de laatste drie gevechten van zijn huidige UFC contract en er werd aan hem gevraagd of zijn run in de Octagon binnenkort voorbij zal zijn.

'Nou, voor de UFC, ja,' zei Hunt. "Dat zal het einde van mijn carrière in de UFC zijn. Ik heb hierna nog twee gevechten op mijn contract en dat is het. Je kent waarschijnlijk de geschiedenis die ik met de UFC heb gehad, maar weet je dit hoort bij het zaken doen. Ik heb niets verkeerds gedaan, ik hou er gewoon niet van om als stront behandeld te worden.” Dus zoals ik al zei, ik heb nog drie gevechten bij de UFC en dan ga ik verder. '

De uit Nieuw-Zeeland afkomstige Hunt zou graag in het buitenland blijven vechten, zowel in de Oceanic-regio als in Japan, waar hij in 2004 zijn MMA-carrière begon bij de Japanse MMA organisatie PRIDE FC.

"Nou, natuurlijk kijk ik uit om te vechten in Nieuw Zeeland, Australië en waarschijnlijk Japan," zei Hunt. "Het hangt ervan af wat er gebeurt. Zoals ik al zei, ik jaag nog steeds de droom van die wereldtitel na. Ik ben in een goede positie om het gevecht in februari te winnen, als ik deze gast versla dan stijg ik weer op de ranglijst en het zal niet gemakkelijk zijn maar hopelijk kom ik weer in aanmerking voor een wereldtitelgevecht.”

Hieronder het volledige interview met Mark Hunt:


REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
 

Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"

MMA Event Coverage 
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
 

Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"

MMA 
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
 

Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"

MMA 
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
 

Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"

MMA 
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
 

Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"

MMA 
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
 

Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"

MMA 
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk