next event
search
TRIBUTE TO GINTY VREDEBron foto: Chris van der Meijde

TRIBUTE TO GINTY VREDE

Jan 7, 2018 Tribute to Ginty Vrede nav zijn overlijden deze maand tien jaar geleden

Het is deze maand tien jaar geleden dat de vechtsportwereld werd opgeschrikt door het tragische nieuws dat Ginty Vrede op 22-jarige leeftijd onverwacht was overleden. Op 28 januari 2008 tijdens een training bij sportschool Chakuriki van Thom Harinck overleed Ginty aan een hartstilstand.

Ginty gold op dat moment als een van de grootste zwaargewicht talenten van ons land. Hij had 21 partijen gevochten waarvan hij er 20 won met het bewonderingswaardige aantal van 19 KO’s. Onder deze overwinningen namen van vechters als Hesdey Gerges en Brian Douwes die nu, tien jaar later, nog steeds naam maken in de mondiale top van het kickboksen. Slechts routinier Wendell Roche had ‘The KO Machine’ zoals de bijnaam van Ginty luidde weten te stoppen.

De carrière van Ginty was juist op dat moment in een versnelling geraakt. Hij had een contract getekend bij Team Slamm!! wat uitzicht bood op top partijen over de hele wereld. In december, een maand voor zijn overlijden, was hij voor het eerst weer terug in zijn geboorteland Suriname waar hij vocht op het gala ‘The Return of the King 2’. Hier versloeg hij Slavo Pulogic op KO. Enkele weken voor zijn overlijden beleefde Ginty in Las Vegas het hoogtepunt in zijn jonge carrière door de WBC Muay Thai wereldtitel te winnen op KO tegen Shane ‘Rocky’ del Rosario.

Nog maar net terug in Nederland en nog na genietend van dit grote succes sloeg het noodlot toe en overleed Ginty Vrede onverwacht op 22-jarige leeftijd.

Het toeval wil dat Mixfight.com nauw betrokken was bij laatste weken van de carrière van Ginty Vrede. Bij zijn laatste twee partijen in de maand voor zijn overlijden waren mixfight reporters / fotograven mee naar Suriname en las Vegas om verslag te doen van deze gala’s waar Ginty vocht.

De komende maand, waarin het tien jaar is geleden dat Ginty Vrede overleed, zal Mixfight.com uit eerbetoon met diverse artikelen hierbij stil staan.


In dit eerste deel beelden uit Suriname van QN sports nav het overlijden Ginty Vrede. Hierin oa beelden uit Suriname van een interview na zijn gevecht daar tegen Slavo Pulogic een maand voor zijn overlijden, zijn begrafenis en reacties van vrienden uit de vechtsportwereld op zijn overlijden.REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
UFC 220: Inside the Octagon - Miocic vs Ngannou
 

UFC 220: Inside the Octagon - Miocic vs Ngannou

MMA 
John Gooden and Dan Hardy give you a full breakdown of the heavyweight title matchup going down Saturday at UFC 220 between champion Stipe Miocic and Francis Ngannou live on Pay-Per-View.
18 January 2018 / door Kemal bekijk
UFC 220 Countdown: Full Episode
 

UFC 220 Countdown: Full Episode

MMA 
UFC 220 Countdown: Full Episode
17 January 2018 / door Kemal bekijk
Conor McGregor-More Than Just a Man
 

Conor McGregor-More Than Just a Man

MMA 
Conor McGregor-More Than Just a Man 
16 January 2018 / door Kemal bekijk
Rafael Dos Anjos Highlights
 

Rafael Dos Anjos Highlights

MMA 
Rafael Dos Anjos Highlights
15 January 2018 / door Kemal bekijk
UFC Rankings Report: Champ Miocic Takes on No. 1 Ngannou
 

UFC Rankings Report: Champ Miocic Takes on No. 1 Ngannou

MMA 
Hosts Megan Olivi and Forrest Griffin talk UFC 219 including Cyborg vs. Holm, plus Miocic vs. Ngannou, Cormier vs. Volkan, Brian Ortega, Paige VanZant, Mackenzie Dern, Zabit...
14 January 2018 / door Kemal bekijk
UFC 220: Miocic vs Ngannou - Media Conference Call
 

UFC 220: Miocic vs Ngannou - Media Conference Call

MMA 
UFC 220: Miocic vs Ngannou - Media Conference Call
13 January 2018 / door Kemal bekijk