next event
search
Lyoto Machida: Het is een eer om tegen Belfort te vechtenBron foto: UFC

Lyoto Machida: Het is een eer om tegen Belfort te vechten

Mar 29, 2018 Lyoto Machida over zijn aankomende gevecht tegen MMA legende Vitor Belfort.

Twee legendes van de sport zullen botsen op UFC 224, en een van hen zal voorgoed weglopen van de Octagon.

Voormalig UCF licht zwaargewicht en zwaargewicht kampioen Vitor Belfort zal naar verwachting op 12 mei tijdens UFC 224 zijn laatste partij vechten. Hij neemt het dan op tegen zijn landgenoot Lyoto Machida.

Machida heeft in de loop der jaren de carrière van Belfort gevolgd en heeft in Brazilië meerdere keren met hem getraind en hij vind het een eer om tegen ’The Phenom' te vechten in een partij wat waarschijnlijk zijn laatste zou kunnen zijn.

"Dit gevecht, als het echt zijn laatste gevecht is, is een eer voor mij. Het is speciaal om deel uit te maken van dit evenement omdat het een historisch moment zal zijn,” zei Machida tijdens een persconferentie voorafgaand aan UFC 224. "Hij is een vechter die een enorme bijdrage heeft geleverd aan de groei van deze sport. Hij heeft veel gedaan voor de sport, in Brazilië en de rest van de wereld."

Belfort, die volgende week 41 word, wist tijdens UFC 212 van Nate Marquardt te winnen. Deze overwinning kwam na drie opeenvolgende partijen te hebben verloren. Belfort die bekend staat als een knockout specialist heeft sinds 2015 niet meer op knockout gewonnen, toen won  hij via een brute hoge trap tegen het hoofd op knockout van Dan Henderson.

Machida (39) wist ook na drie verloren partijen op rij te winnen, hij won vorige maand tijdens UFC Fight Night 125 van Eryk Anders.

De Braziliaan belooft er tijdens UFC 224 een show van te maken voor zijn landgenoten.

"We zullen er een show van maken, ik denk dat dit een goede partij voor mezelf, Vitor en de fans is. Iedereen wil deze partij graag zien" zei Machida.

UFC 224 vindt plaats op 12 mei in de Jeunesse Arena in de thuisstad van Belfort, Rio de Janeiro.



REACTIES