next event
search
RTL 7 Fight Night presenteert historische titanenstrijd tussen Anthony Joshua en Joseph ParkerBron foto: Sky Sports

RTL 7 Fight Night presenteert historische titanenstrijd tussen Anthony Joshua en Joseph Parker

Mar 31, 2018 Voor het eerst in de geschiedenis kan één bokser alle vier de titels op zijn naam schrijven.

Vanavond zit het Principality Stadion in Cardiff tot op de nok toe gevuld met 80.000 fans, voor een ultieme en historische clash in het zwaargewicht boksen. De huidige wereldkampioen Anthony Joshua wordt uitgedaagd door de Nieuw-Zeelander Joseph Parker. Twee ongeslagen vechters, beide in het bezit van titels, die alles op het spel zetten. De winnaar bemachtigt alle vier de titels in het zwaargewicht boksen, iets wat nog nooit in de geschiedenis van het boksen is voorgekomen. Dit nu al historische gevecht is vanavond vanaf 22.30 uur live te volgen bij RTL 7.

Anthony Joshua, AJ, heeft momenteel drie titels (WBA, IBF en IBO) op zijn naam staan. De Engelsman is ongeslagen en won al zijn twintig wedstrijden met een KO. Ook Joseph Parker is ongeslagen en op dit moment in het bezit van één titel (WBO). Achttien van zijn vierentwintig wedstrijden werden gewonnen middels een KO. Voor de eerste keer sinds 1987, toen Mike Tyson en Tony Tucker het in Las Vegas tegen elkaar opnamen, komen er twee ongeslagen wereldkampioenen zwaargewicht boksen tegen elkaar in actie. Beide mannen hebben in dit gevecht, ook wel de Road To Disputed (weg naar de onbetwiste) genoemd, dus alles te verliezen of te winnen.

De avond wordt afgetrapt met het gevecht om de WBA-titel tussen Alexander Potevkin uit Rusland en de Engelsman David Price.

RTL 7 Fight Night: 'Joshua vs. Parker'
Zaterdag 31 maart 2018 22:30 uur
REACTIES