next event
search
Roël Mannaart wint K-1 zwaargewicht wereldtitelBron foto: Facebook Roël Mannaart

Roël Mannaart wint K-1 zwaargewicht wereldtitel

Mar 21, 2018 Vandaag vond vanuit de Saitama Super Arena in Japan een K-1 evenement plaats. Roël Mannaart, zoon van viervoudig wereldkampioen André Mannaart, vocht voor de K-1 zwaargewicht titel tegen de kampioen Antonio Plazibat.

Mannaart, uitkomend voor Mejiro Gym, vocht vanuit een gesloten dekking en hield het midden van de ring waardoor Plazibat met zijn vuisten amper schade wist aan te richten. Mannaart bleek uiteindelijk ook conditioneel sterker en bleef zijn tegenstander tot het einde van het gevecht bestoken met hoge trappen. Plazibat had moeite die te verdedigen en incasseerde daardoor ook veel stoten op zijn hoofd en lever.

Mannaart werd na drie rondes door de jury unaniem tot winnaar uitgeroepen en is de nieuwe zwaargewicht kampioen van de K-1.

De K-1 werd enkele jaren geleden failliet verklaard maar is momenteel aan een opmars bezig. In het verleden domineerde Nederland de K-1, vechters als Ernesto Hoost, Peter Aerts, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem wisten de K-1 World Grand Prix op hun naam te schrijven.




REACTIES