next event
search
Waarom Nieky Holzken geen zin meer heeft om te kickboksenBron foto: Vice Sports

Waarom Nieky Holzken geen zin meer heeft om te kickboksen

Apr 26, 2018 “Ik heb net zoveel bereikt in mijn sport als Cristiano Ronaldo met voetbal. Misschien wel meer.”

Vijftig jonge kickboksers staan touwtje te springen in verblindende neonshirts. De avondtraining bij Team Holzken gaat zo beginnen. Iedereen draagt hetzelfde: handschoenen, scheenbeschermers en een geel of oranje shirt met ‘Nieky Holzken’ in koeienletters op de voor- en achterkant.

“Ik houd van discipline, dat hoort erbij,” vertelt sportschooleigenaar Sjef Weber in de kantine. “Ik wil dat niemand over mijn rug reclame maakt voor iets waar ik niets aan heb, dus iedereen draagt hetzelfde. Wat dat betreft ben ik als Real Madrid, daar willen ze ook niemand met een Barcelona-shirtje zien rondlopen.” Dan komt Webers schoonzoon binnen lopen: Nieky Holzken, de persoon die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.

Holzken stond jarenlang aan de top van het kickboksen en sloopte iedereen die de weltergewichttitel in Glory, de Champions League van het kickboksen, wilde hebben. Dit jaar heeft Nieky alleen nog geen trap uitgedeeld. ‘The Natural’ stort zich nu volledig op zijn boksdroom en stond 24 februari in de halve finale van het World Boxing Series in Neurenberg tegen Callum Smith, de nummer vier van de wereld, met vijf dagen voorbereiding. Hij verloor, maar dat hield hem niet tegen. De volgende bokspartij staat alweer gepland, 28 april tegen Bernard Donfack in het Duitse Offenburg. VICE Sports sprak Holzken over trappen met een gebroken voet, trashtalk en zijn realitysoap.

Klik
HIER om het volledige interview bij onze collega's van Vice Sports te lezen




REACTIES