next event
search
Coach Alvarez geeft toe instructie te geven voor illegale actieBron foto: BJPenn

Coach Alvarez geeft toe instructie te geven voor illegale actie

Jul 31, 2018 De rematch tussen Eddie Alvarez en Dustin Poirier verliep niet zoals Alvarez gepland had.

In plaats van een overwinning verloor hij op een TKO in de tweede ronde. Toch was Alvarez niet zonder zijn momenten in de strijd. In feite kan zelfs gezegd worden dat Alvarez de strijd onder controle had totdat hij een illegale 12-6 elleboogtechniek maakte, waardoor scheidsrechter Marc Goddard de voordeel positie van Alvarez moest afpakken. 

MMA DNA schreef al eerder dat op de beelden te zien was hoe coach Mark Henry instructies geeft om deze illegale elleboogtechniek te maken. Nu was het niet alleen de 12-6 elleboog maar ook het vastpakken van het hekwerk en grijpen naar het oor van Poirier. 

Maandag nam Henry de verantwoording voor de gemaakte fout in de MMA-show van Ariel Helwani. Hij verklaarde dat hij Alvarez wilde instrueren om een legale elleboog actie te maken, maar per ongeluk een 12-6 beweging deed. “Hij deed absoluut wat hij mij zag doen” zei Henry. “Absoluut mijn schuld. Ik wilde absoluut niet achterbaks zijn. Ik ben niet dom, ik doe dit al heel lang. Ik weet dat hij geen topelleboog mag maken. Van de honderden en honderden gevechten die ik heb gedaan, zeggen ze elke keer dat je die elleboog niet kunt doen. Het was mijn fout, ik voel me vreselijk.”

Hoewel het lof verdient dat Mark Henry de verantwoordelijkheid neemt voor de illegale elleboog van Eddie Alvarez, is het relevant dat scheidsrechter Marc Goddard verzekerde dat de elleboog niet het enige probleem was. Hij zegt dat de elleboog van Alvarez, samen met een illegale "wet willy" en hekgrijpen, alles bij elkaar genomen, de reden waren dat hij de vechters gedwongen had de staande positie in te nemen.



REACTIES