next event
search
Conor McGregor accepteert deal officieren van justitieBron foto: NBC News

Conor McGregor accepteert deal officieren van justitie

Jul 26, 2018 Conor McGregor moet voorkomen voor het incident met de bus eerder dit jaar. Vermoedelijk komt hij zonder een gevangenisstraf er vanaf.

Van McGregor wordt verwacht dat hij een overeenkomst accepteert van de officieren van justitie die hem gevangenisstraf zal besparen en zal leiden tot het laten vervallen van de twee misdrijflasten in verband met het gooien van meerdere voorwerpen naar een bus vol UFC-vechters in april. USA TODAY Sports meldde eerder dat het juridische team van McGregor en het advocatenkantoor in Brooklyn aan een overeenkomst werkten die vorige maand nog niet was afgerond voor zijn rechtszaak. 

McGregor heeft tijdens de vorige twee zittingen zijn advocaten het hele gesprek laten voeren. Maar als onderdeel van de overeenkomst moet hij zelf verklaren dat hij verantwoordelijk was voor het incident. UFC-president Dana White zei eerder deze maand dat hij de toekomst van McGregor niet wilde bespreken totdat zijn zaak “voorbij was”. “Dan zullen we gaan praten over zijn gevechten,” zei White.

Verwacht wordt dat de overeenkomst een boete, eventuele cursus woedebeheersing, vrijwilligerswerk en een proeftijd omvat. Officieren van justitie komen overeen de misdrijflasten te laten vervallen als de proeftijd met succes wordt afgerond en/of een voorwaardelijke overeenkomst met succes wordt afgerond. 

Michael Chiesa en Ray Borg werden beide gedwongen UFC 223 te cancelen nadat ze op 5 april zijn blijven zitten in de bus toen McGrefor en Cian Cowley voorwerpen naar het voertuig gooiden.
Als onderdeel van de overeenkomst zou McGregor ook verplicht zijn een schadevergoeding te betalen aan het bedrijf van de bus en aan iedereen die schade heeft geleden. 




REACTIES