next event
search
Dillian Whyte overleeft Joseph Parker!Bron foto: SkySports

Dillian Whyte overleeft Joseph Parker!

Jul 29, 2018 Dillian Whyte in de rij voor een titelgevecht tegen Anthony Joshua. Precies zoals promotor Eddie Hearn hoopte.

Het waren spannende twaalfrondes. Parker begon agressief en overrompelde Whyte in de eerste ronde. In de tweede ronde bewoog Parker veel en gebruikte zijn jab, waardoor Whyte steeds zijn counters miste. Na een hoofdclash in de tweede ronde ging Parker onderuit, de scheidsrechter noemde het een knock-down.  

Whyte zette veel druk in de derde ronde. Hij was erg agressief en maakte er een fysiek gevecht van in de 4ronde. Ze wisselden enkele stevige stoten uit. In de 5ronde sloeg Whyte erg wijd. Hij oefende druk uit en zorgde ervoor dat Parker achteruitging. 

Whyte kwam weer naar voren met meer van zijn ruwe tactieken en ging voor het lichaam in de 6ronde. Parker moest weer achteruit en kon niet veel doen. Parker cirkelde meer in de 7ronde en gebruikte zijn jab tegen Whyte. Whyte drukte naar voren en verkleinde de afstand. 

In het begin van de 8ronde werden er veel jabs uitgewisseld. Het tempo vertraagde een beetje. Beide boksers zagen er moe uit, maar Whyte werkte harder en landde meer stoten. Parker bleef boksen terwijl Whyte powerpunches gooide. Whyte liet Parker vallen in de 9ronde met een flinke linkse hoek. Parker kwam sterk terug in ronde elf en twaalf, waardoor Whyte in ronde twaalf viel. Helaas voor Parker stond Whyte op en was hij instaat om te overleven. 

Toen het voorbij was, waren de scores: 113-112, 114-111 en 115-110, allemaal voor Whyte, die zichzelf nu in de rij heeft gezet voor een rematch met Anthony Joshua. Of zelfs een mogelijk gevecht met Deontay Wilder.

Whyte gaf zelf aan dat hij graag weer tegenover Joshua staat, maar dat hij nog veel heeft te leren. "I would like to fight Joshua again if he wants it," zegt Whyte. "I've still got a lot to learn, so I would like to get one more in before him again."
REACTIES