next event
search
WFL bevestigd rematch Jorina Baars vs Anissa HaddaouiBron foto: World Fighting League

WFL bevestigd rematch Jorina Baars vs Anissa Haddaoui

Jul 25, 2018 Binnenkort gaat de droom van Jorina Baars in vervulling, Baars zal eindelijk weer eens een groot gevecht in eigen land vechten. De Bellator kampioene zal op 22 september in het Topsportcentrum Almere de zwaar beladen rematch tegen Anissa Haddaoui vechten.

“Hoi Hoi, eindelijk!”, is haar eerste reactie op het nieuws. Want het stond al geruime tijd op haar verlanglijstje om weer eens voor eigen publiek de ring in te gaan. Volgens de organisatie van de World Fighting League is dit een gevecht waar heel kickboksminnend Nederland al zeven jaar op wacht, een superfight tussen twee A-klasse vrouwelijke vechters die op dit moment de wereldtop van het kickboksen domineren.

Melvin Manhoef van de World Fighting League: “Dit is het moment van de waarheid! Het was één van de eerste A-partijen van Anissa toen ze in 2011 tegen Jorina vocht. Nu zijn zij allebei pro, extreem gegroeid en staan allebei in de top van hun carrière. Daarom is dit het moment van de waarheid, allebei al een tijd ongeslagen en beste dames van wereld op dit moment. Wie is echt de beste?!”

Jorina Baars: “Ik kijk enorm uit naar deze partij. Ik denk dat Anissa een waardige tegenstandster is. Het wordt een beukpartij! En het is voor mij nog leuker dat ik eindelijk weer eens in Nederland kan vechten. Nu kunnen al mijn fans eindelijk mijn partij live bekijken zonder ver te hoeven reizen.”

Annisa Haddaoui: “Deze partij moet er gewoon komen voor ons en voor alle kickboksfans! Dat Jorina ongeslagen is, dat maakt mij niet uit. Het gaat om de partij en niet om iemands record. Het is een mooie uitdaging voor beiden. De partij tussen Jorina en mij gaat komen. Tijd voor revanche!”

In 2011 werd de eerste partij van Baars vs. Haddaoui vroegtijdig gestopt, omdat volgens de scheidsrechter de neus van Haddaoui gebroken was. Dit bleek achteraf niet het geval, toch werd de winst aan Baars toebedeeld. Na de partij heeft Haddaoui niet één kickbokspartij meer verloren. Ze werd zelfs twee keer WFL- kampioen (Superfight en Tournament) en als eerste Europese Kunlun kampioen, tot ze in 2017 volgens velen onterecht in China op punten verloor. Nu heeft zij haar pijlen gericht op Jorina Baars.

Baars wordt gezien als één van de sterkste vrouwelijke kickboksers ooit. Ongeslagen en de enige vrouw die Cris Cyborg versloeg in het Muay Thai. Ze vocht in april van dit jaar nog een partij voor Bellator in Boedapest met wederom winst. Sinds 2013 heeft Jorina niet meer in Nederland gevochten, wat deze partij extra bijzonder maakt voor Baars. Het is dus de hoogste tijd dat Baars en Haddaoui elkaar op Nederlandse bodem treffen voor deze spectaculaire rematch tijdens Spike presents: WFL Final 8. De Superfight is net zoals het Final 8-tournament te zien op zaterdag 22 september in TopSportCentrum Almere en vanaf 20.00 uur LIVE op Viacom-zender Spike.REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
ONE On ONE With "The Voice" | Alain Ngalani
 

ONE On ONE With "The Voice" | Alain Ngalani

MMA 
ONE Championship personality Michael “The Voice” Schiavello sits down with ONE superstar Alain Ngalani for an exclusive 1-on-1 interview. In this anything-goes Q&A, Schiavello and...
16 August 2018 / door Kemal bekijk
Corner To Corner | Amir Khan
 

Corner To Corner | Amir Khan

MMA 
ONE lightweight contender Amir Khan has always been a knockout artist, but his stand-up abilities have improved dramatically over the course of his ONE Championship career. The fluidity,...
15 August 2018 / door Kemal bekijk
GLORY 56 Denver: Prelims
 

GLORY 56 Denver: Prelims

KICKBOKSEN 
We are LIVE from The 1st Bank Center in Denver, Colorado for the #GLORY56 Prelims!
14 August 2018 / door Kemal bekijk
ONE Highlights | World Champions | May 2018
 

ONE Highlights | World Champions | May 2018

MMA 
The month of May saw two ONE Championship World Title belts defended, and one former ONE World Champion retake his throne. At ONE: UNSTOPPAPLE DREAMS, both Angela Lee and Martin Nguyen...
13 August 2018 / door Kemal bekijk
Bellator 204: Best Of - Noad Lahat
 

Bellator 204: Best Of - Noad Lahat

MMA 
Noad Lahat takes on Darrion Caldwell, at #Bellator204 ! Take a look at some of Lahat's best moments as he prepares to welcome Caldwell to the featherweight division.
12 August 2018 / door Kemal bekijk
ONE On ONE With "The Voice" | Ann Osman
 

ONE On ONE With "The Voice" | Ann Osman

MMA 
ONE Championship personality Michael “The Voice” Schiavello sits down with ONE Championship pioneer Ann Osman for an exclusive 1-on-1 interview from Bangkok, Thailand. In this...
11 August 2018 / door Kemal bekijk