next event
search
WFL bevestigd rematch Jorina Baars vs Anissa HaddaouiBron foto: World Fighting League

WFL bevestigd rematch Jorina Baars vs Anissa Haddaoui

Jul 25, 2018 Binnenkort gaat de droom van Jorina Baars in vervulling, Baars zal eindelijk weer eens een groot gevecht in eigen land vechten. De Bellator kampioene zal op 22 september in het Topsportcentrum Almere de zwaar beladen rematch tegen Anissa Haddaoui vechten.

“Hoi Hoi, eindelijk!”, is haar eerste reactie op het nieuws. Want het stond al geruime tijd op haar verlanglijstje om weer eens voor eigen publiek de ring in te gaan. Volgens de organisatie van de World Fighting League is dit een gevecht waar heel kickboksminnend Nederland al zeven jaar op wacht, een superfight tussen twee A-klasse vrouwelijke vechters die op dit moment de wereldtop van het kickboksen domineren.

Melvin Manhoef van de World Fighting League: “Dit is het moment van de waarheid! Het was één van de eerste A-partijen van Anissa toen ze in 2011 tegen Jorina vocht. Nu zijn zij allebei pro, extreem gegroeid en staan allebei in de top van hun carrière. Daarom is dit het moment van de waarheid, allebei al een tijd ongeslagen en beste dames van wereld op dit moment. Wie is echt de beste?!”

Jorina Baars: “Ik kijk enorm uit naar deze partij. Ik denk dat Anissa een waardige tegenstandster is. Het wordt een beukpartij! En het is voor mij nog leuker dat ik eindelijk weer eens in Nederland kan vechten. Nu kunnen al mijn fans eindelijk mijn partij live bekijken zonder ver te hoeven reizen.”

Annisa Haddaoui: “Deze partij moet er gewoon komen voor ons en voor alle kickboksfans! Dat Jorina ongeslagen is, dat maakt mij niet uit. Het gaat om de partij en niet om iemands record. Het is een mooie uitdaging voor beiden. De partij tussen Jorina en mij gaat komen. Tijd voor revanche!”

In 2011 werd de eerste partij van Baars vs. Haddaoui vroegtijdig gestopt, omdat volgens de scheidsrechter de neus van Haddaoui gebroken was. Dit bleek achteraf niet het geval, toch werd de winst aan Baars toebedeeld. Na de partij heeft Haddaoui niet één kickbokspartij meer verloren. Ze werd zelfs twee keer WFL- kampioen (Superfight en Tournament) en als eerste Europese Kunlun kampioen, tot ze in 2017 volgens velen onterecht in China op punten verloor. Nu heeft zij haar pijlen gericht op Jorina Baars.

Baars wordt gezien als één van de sterkste vrouwelijke kickboksers ooit. Ongeslagen en de enige vrouw die Cris Cyborg versloeg in het Muay Thai. Ze vocht in april van dit jaar nog een partij voor Bellator in Boedapest met wederom winst. Sinds 2013 heeft Jorina niet meer in Nederland gevochten, wat deze partij extra bijzonder maakt voor Baars. Het is dus de hoogste tijd dat Baars en Haddaoui elkaar op Nederlandse bodem treffen voor deze spectaculaire rematch tijdens Spike presents: WFL Final 8. De Superfight is net zoals het Final 8-tournament te zien op zaterdag 22 september in TopSportCentrum Almere en vanaf 20.00 uur LIVE op Viacom-zender Spike.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk