next event
search
Who’s Next? Anthony Joshua's volgende slachtofferBron foto: Esther Lin/SHOWTIME

Who’s Next? Anthony Joshua's volgende slachtoffer

Jul 25, 2018 Aanstaande zaterdag vechten Joseph Parker en Dillian Whyte om een rematch tegen Anthony Joshua. Wie zal er tegenover Anthony Joshua komen te staan op 13 april 2019?

Er staat een mooi boks weekend voor de deur. Onder andere zwaargewichten Joseph Parker (24-1, 18 KO’s) en Dillian Whyte (23-1, 17 KO’s) zullen tegenover elkaar staan. Beide heren zien dit als een kans om 13 april tegen Anthony Joshua (21-0, 20 KO’s) te mogen vechten.

Ondanks het geplande gevecht tegen Deontay Wilder (40-0, 39 KO’s), hoopt Parker te winnen en zijn rematch tegen Joshua te krijgen. Maar er wordt gezegd dat Joshua en zijn promotor Eddie Hearn liever hebben dat Whyte wint. Er zou meer geld zitten in een rematch tussen Joshua en Whyte. Laten we niet vergeten dat ook Jarrell Miller (21-0-1, 18 KO’s) een mogelijke tegenstander is.

Het gevecht tegen Wilder werd van september verplaatst naar april. Dit zou zijn omdat Wilder het niet eens is met de geboden deal. Wilder zijn fee zou $15 mln zijn, maar er wordt geschat dat Joshua veel meer zal kunnen verdienen. Daarom wilt Wilder een 50-50 deal. Volgens Tyson Fury (26-0, 19 KO’s) ontwijkt juist Joshua het gevecht. Fury noemde Joshua onlangs een “schande” omdat Joshua een $37 mln deal om te vechten in de VS zou hebben afgeslagen.

Joshua zal eerst 22 september tegen Alexander Povetkin (35-1, 24 KO’s) vechten. Hij hoopt dat Wilder het contract dan al heeft getekend zodat hij 13 april tegenover Wilder komt te staan. Als het gevecht van Wilder niet doorgaat, staat hij met alle plezier 13 april tegenover Fury.



REACTIES