next event
search
Murthel Groenhart: “Ik ga hem respect bij brengen”Bron foto: ODC

Murthel Groenhart: “Ik ga hem respect bij brengen”

Aug 16, 2018 Murthel Groenhart spreekt over de aandacht die hij krijgt, zijn wedstrijden met Harut Grigorian en de grote mond van Mohammed Jaraya.


Murthel Groenhart staat zaterdag 29 september tegenover Mohammed Jaraya tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena. Ondanks alles is hij gewoon Murry gebleven, een jongen die gewoon zijn lessen geeft en traint. Tijdens ons gesprek ontfermt hij zich nog even over de kleintjes. Die willen nog weleens te hard met elkaar sparren, dus Murthel moest even tussen de twee fanatieke vechtertjes komen. 

Hoe gaat het met je? 
Goed, maar druk. In de ochtend trainen, in de avond trainen en in de middag lesgeven. Mijn schema is behoorlijk vol. Ik geef zelf lessen en ik ben personal trainer. 
Kom je wel aan je rust?
Jawel, ik plan mijn privélessen altijd om mijn trainingen heen. Dus snij mezelf niet in de vingers. 
Merk je dat er meer mensen een privéles van je willen als je leuke partijen draait?
Ja sowieso wel. Zodra ik met partijen een beetje omhoog schiet, wat leuke partijen draai en sowieso als ik partijen win, komen ook meer klanten naar mij toe. Die willen dan een training volgen. Sommigen komen voor een keertje. Die willen het gewoon mee hebben gemaakt en komen voor een fotootje. Ik had laatst een groepje Engelsen uit Wales, die kwamen dan trainen bij me. Een PT’je [personal training] gegeven, handtekening op hun GLORY-broekje gezet en klaar. 

Hoe ga je met die aandacht om?
Ik vind het leuk. Mensen uit verschillende landen komen hier om te trainen met me dat is gewoon hartstikke leuk. Vanuit de hele wereld komen ze hier om te trainen met de wedstrijdvechters. Maar ik blijf nog steeds gewoon dezelfde jongen. Ik had altijd iemand die naar mij omkeek, mijn trainer en dat is het enige wat telt. De fans eromheen is allemaal bijzaak. Je moet je focussen op een ding. Je doet het wel voor je fans maar als jij geen goede trainingen levert dan lever je ook geen goeie partijen. Je moet je gewoon blijven focussen op je training en trainer. 

Je bent Harut Grigorian nu twee keer tegengekomen, een keer gewonnen op een KO en een keer verloren op een TKO. Die titel wil je natuurlijk terug
Ja, ik vind dat hij onterecht is afgepakt. Naar mijn mening werd hij een beetje geholpen door de scheidsrechter. Kijk, als je van een kampioen wilt winnen dan moet je de kampioen ook echt verslaan. Dat heeft hij nu niet gedaan. Hij heeft mij wel die 8 tellen gegeven, maar dat heb ik wel vaker gehad. Ook bij K-1 kreeg ik 8 tellen, stond ik weer op en toen vocht ik daarna gewoon door. Die ronde is dan een beetje moeilijk, eventjes overleven. Maar overleefde ik hem dan vocht ik gewoon door. Geen scheidsrechter die te snel erin kwam, ik was nog staande. Nu kwam die scheidsrechter er best wel snel in. Hij had nog niet eens mijn gezicht geraakt en de scheidsrecher zei al stop. Dus ik zeg tegen de scheidsrechter: “What are you doing?” Hij zegt: “You’re done.” Ik was er gewoon nog en dat was het kutte eraan. Ik had dan liever gewild dat hij mij neer had geslagen, dan heeft hij echt de kampioen verslagen. Maar dat heeft hij nu niet. Kampioenen krijgen wel vaker 8 tellen omdat ze even niet scherp waren of wat dan ook. Dat was ook in dit geval.

Anissa Meksen heeft een officieel verzoek ingediend voor een rematch omdat ze vindt dat ze onterecht haar titel is verloren, hebben jullie dat ook gedaan?
Nee. Ik doe dat niet. Ik heb wel gezegd dat ik een rematch wilt, hij weet het ook en mensen weten het. Dus ik hoef geen verzoek daarvoor in te dienen. Ik werk mezelf gewoon ernaartoe om die titel weer te kunnen bemachtigen. Want als ik strak mijn tegenstander versla. Op een gegeven moment ben je daar dat je zo’n mooie partij hebt gevochten, zo’n sterke partij gevochten, dat ze niet meer om je heen kunnen. Je moet er gewoon voor zorgen dat ze niet meer om je heen kunnen. Zodat je weer voor de titel mag en het publiek ook zegt: “hey Murthel je moet nu tegen Harut, je hebt zo gruwelijk gevochten.”

Zaterdag 29 september sta je tegenover Mohammed Jaraya, een gevecht die iedereen wilt zien. Waarom?
Ik heb geen flauw idee. Nee ik zweer het je, ik heb echt geen flauw idee.

In een interview met MMA DNA zei Mohammed dat hij nog een appeltje te schillen heeft met je, het zou gaan om iets wat is voorgevallen tijdens het sparren ooit
Ik heb inderdaad een keer gespard met hem hier. Kijk hier is het donderdag avond sparren, gehaktdag, dan gaat het er hard aan toe. Het gaat er lekker hard aan toe maar het komt nooit uit op clinchen. Dus ik las een artikel van hem, daar stond in dat hij zei dat wij aan het clinchen waren en dat ik hem van achteren neersloeg. 

Je zou hem net als bij Harut Grigorian van achter hebben geslagen
Zo’n verhaaltje maakt hij ervan. Maar ik zal het eventjes duidelijk maken tegen hem dus ik hoop ook dat hij dit leest. Waarschijnlijk weet hij het niet meer omdat ik hem neersloeg en waarschijnlijk hebben zijn trainers die erbij waren niet gezegd hoe het is gegaan. Ik heb hem gewoon met een rechtse directe neergeslagen. Hij kwam op mij af, hij gooide combinaties, snel snel zoals hij normaal doet en ik stond gewoon in mijn dekking, ik strekte mijn rechterhand en toen ging hij neer. Niet in een clinch, niet vanachter. Zo is het gebeurd en niet anders.

Ik vroeg mij al af of je het nog zou weten
Ja ja ik weet het nog wel. Ik heb nooit wat tegen die jongen gehad. Hij kwam hier met Ilias Boulaid, snelle jongen, heel leuk. Hij was tegen mij heel brutaal, beetje snelle stoten lozen. Ik bleef gewoon staan en ik gaf hem die rechtse directe toen ging hij gestrekt. Zo is het gegaan. Er waren heel veel getuigen hier. Niet in een clinch niet vanachter, want zo zijn wij niet hier. 

Kijk in de wedstrijd [tegen Harut Grigorian tijdens GLORY 42 Parijs] is dat anders. Ik heb drie maanden voorbereid. Bloed, zweet en tranen, pijntjes hier en daar. Op een gegeven moment ga je gewoon naar doen tegen bepaalde mensen, je geliefdes om je heen. Omdat je zo lang aan het voorbereiden bent. Uiteindelijk is dat moment dat iemand moet gaan boeten voor al die pijn die je hebt gehad. Dat was hij op dat moment. Hij stond dat moment met mij in de ring, dan moet je ook gewoon scherp en gefocust zijn. Je kan dan niet even omdraaien of wegkijken want ik zit in mijn flow. Dat klinkt als een cliché, mensen zeggen ook van je had toch best kunnen wachten na die knie. Maar ze weten niet hoe het is als je erin zit. Als je erin zit kan je niet zo praten, dan is het echt anders.

Ik schrok ook best op dat moment, ik was even bang dat je gediskwalificeerd zou worden
Ik schrok zelf ook eventjes van mijn actie. Dus ik zeg je eerlijk, ik schrok zelf ook van wat ik deed. Maar zoals ik al zei: als ik erin zit, zit ik erin. Toen dacht ik wacht even, ik vroeg de scheidsrechter of ik wat fout had gedaan. Hij zei direct nee, je hebt niks fout gedaan. De organisatie ook, je hebt niks fout gedaan. Iedereen zei je hebt niks fout gedaan. 
Heb je Harut daarna nog gesproken?
Hij zei tegen mij: “Nog gefeliciteerd. Stom van mij dat ik omdraaide. Als jij had omgedraaid had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan.” 

Jij hebt zelf niks tegen Mohammed Jaraya, hij heeft een appeltje met je te schillen, wat verwacht je van dit gevecht?
Ik verwacht dat het een lekkere pot wordt. Ik denk dat hij een beetje overrated is door de ban die achter hem staat. Kijk met het sparren hier en de grote mond die hij heeft opgezet, dat hij zei: “ik heb een appeltje te schillen met die jongen.” Hij mag mij helemaal geen ‘jongen’ noemen, ik heb zoveel meer bereikt dan die man. Dus ik zal hem wat respect bij brengen. 
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk