next event
search
Paulo Costa: Bron foto: UFC

Paulo Costa: "Het feit dat hij problemen heeft om gewicht te halen, maakt me blij,"

Aug 1, 2018 De UFC heeft onlangs aangekondigd dat middleweight titeluitdager Yoel Romero het zal gaan opnemen tegen de Braziliaanse prospect Paulo Costa maar het gevecht is nog niet helemaal rond.
Het gevecht zou gaan plaatsvinden in het befaamde Madison Square Garden tijdens UFC 230 in november. In een interview met MMAFighting geeft Costa aan dat hij het contract al heeft ondertekend maar wacht op het team van Romero om het gevecht aan te nemen.

De ongeslagen Costa heeft nog nooit een jury besluit gehoord in zijn twaalf overwinningen en staat bekend om zijn kracht. Van de twaalf overwinningen heeft hij elf TKO/KO's op zijn naam staan en hij heeft zijn zinnen gezet op nummer twaalf. Of hij die kan behalen tegen een atleet als Yoel Romero moet nog blijken maar hij wacht ook nog op een handtekening.

”I’ve signed the contract, it’s on for me. He has his contract already, he’s just needs to get up the courage and sign it. But he will sign it. He doesn’t have anyone else to fight.”

Yoel Romero komt van een verlies af tegen middlweight kampioen Robert Whitaker waar hij vooraf weer het bepaalde gewicht niet wist behalen. De partij werd omgezet naar een reguliere partij maar Whitaker bleek weer te sterk voor de "Soldier of God". De Cubaan heeft al vaker niet het streefgewicht behaald maar daar maakt Costa zich niet druk om, sterker nog hij verheugd zich wel op die extra 20 tot 30 procent.

”The fact that he has trouble make weight cheers me up,” Costa said. “It’s 20 percent more going to my pocket. Everything I want is him to miss weight. Get there heavy and give me my 20 or 30 percent. Thirty is even better. That’s all I want. Yoel Romero, eat a lot and get there heavy, please. I want your 30 percent.”

Hoewel Romero zijn handtekening nog niet heeft gezet zijn Costa en de UFC ervan overtuigd dat het gevecht gaat plaatsvinden op 30 november. Zal Costa ineens als challenger uit de bus komen of weet Romero weer een spectaculaire overwinning te boeken?






REACTIES