next event
search
Tyson Fury verslaat Francesco Pianeta op matige wijzeBron foto:

Tyson Fury verslaat Francesco Pianeta op matige wijze

Aug 19, 2018 Tyson Fury komt zijn belofte niet na, Deontay Wilder reageert!

Tyson Fury beloofde Francesco Pianeta knock-out te slaan, maar behaalde zijn winst op punten in Belfast op zaterdag avond. 

Fury was niet verrassend aangekondigd als de winnaar, een score van 100-90 op de scorekaart van scheidsrechter Steve Gray. Toch werd hij uitgejouwd door het publiek. 

Het opkomstnummer van Fury was ‘Sweet Home Alabama’ van Lynyrd Synyrd. Dit was een knipoog naar Deontay Wilder, die werd geboren in Tuscaloosa, Alabama. Wilder leek te genieten van het spektakel en filmde het op de eerste rang met zijn telefoon. 

Fury kwam eerst door Pianeta in de hoek te zitten en ontving een potentieel gevaarlijke combinatie. Hij ontweek ze en nam weer de overhand. Daarna liet hij zijn superieure snelheid, bereik en jab de wedstrijd grotendeels domineren. 

In rondes vier tot zes was hetzelfde patroon te zien. Maar lieten ook een deel roestigheid van Fury zien, je kon zien dat hij afgelopen drie jaar zo weinig rondes had gevochten. Pianeta was alleen nog maar aan het overleven in de zevende tot negende ronde. Een linkse hoek die Fury maakte tijdens de achtste ronde was misschien wel zijn beste stoot sinds zijn comeback. 

Nadat Fury uitgeroepen was als winnaar, klom Wilder in de ring en verklaarde dat hun gevecht nu “officieel” is. Fury zei toen tegen hem: “Ik sla het licht uit je ogen, jongen.” Zijn promotor Frank Warren voegde toe: “Het gevecht kom er, de details zullen snel volgen, maar het gaat gebeuren.”

Wilder tweette: “Embarrassing” oftewel het gevecht van Fury vond hij gênant. Tevens beloofde hij ook een knock-out te bezorgen.
“Het is iets dat Tyson Fury nooit heeft gehad. Hij had veel riemen, maar hij heeft nooit de WBC-riem gehad. En als hij er ooit aan denkt om deze riem te hebben, kan hij beter wakker worden en zijn excuses aanbieden omdat hij deze nooit zal hebben.”
“Ik kan niet wachten om met je te vechten, want ik ga je knock-out. Ik beloof het je.”
“Je bent nog nooit uitgeschakeld, maar je zult de ervaring voelen, hoe het voelt om geraakt te worden door de Bronze Bomber.” Aldus Wilder.

Fury reageerde door te zeggen: “Luister, je kan niet knock-out slaan wat je niet kan raken. Deze man [Pianeta] kon mij vanavond geen een keer raken.”

De geruchten gaan dat het gevecht dit jaar nog zal plaatsvinden. De details zullen gauw genoeg bekend gemaakt worden.REACTIES