next event
search
TOSHIO FUJIWARA 'The Legend'Bron foto:

TOSHIO FUJIWARA 'The Legend'

Sep 4, 2018 TOSHIO FUJIWARA 'The Legend'

 

 

HET ONTSTAAN VAN HET KICKBOKSEN

 

We schrijven 1963 als de Japanse Kyokushinkai Karateka Kenji Kurosaki in het Lumpinee stadion in Bangkok tegen de Thai Rawee Dechachai vecht. Een partij die slecht afloopt voor Kenji Kurosaki want hij verliest de partij op KO door een linkse elleboog. Kenji Kurosaki toont echter zijn fighting spirit en druipt niet af maar gaat in Thailand zich verdiepen in het Muay thai en traint in diverse Thaise kampen. Hij neemt deze kennis mee terug naar Japan waar men technieken uit het Kyokushinkai en judo toevoegt aan het Muay Thai. Ook geeft men deze sport een nieuwe westerse en commerciëlere benaming: Kickboxing.

 

Ook wordt de All Japan Kickboxing Association (AJKA) opgericht en groeit er al snel een groot wedstrijd circuit in Japan waaruit vele Japanse topvechters uit voortkomen.

 


THE SUMMER OF ‘69

 

Was voor Bryan Adams the summer of ’69 the best days of his life voor de jonge Japanse student Toshio Fujiwara (3 maart 1948, Iwate Miyako) zou deze zomer het begin zijn van een grote carrière in het Kickboxing die van hem een legende zou maken. Toshio die in Tokyo studeert betaalt zijn studie door als bijbaantje naast zijn studie melkbezorger te zijn. In de zomer van 1969 loopt hij in de wijk Mejiro hiervoor de sportschool binnen van Kenji Kurosaki genaamd Mejiro Gym om melk te bezorgen. Hier blijft hij gefascineerd staan kijken naar de kickbokstraining en besluit zelf ook deze nieuwe harde vechtsport te gaan beoefenen. Dit is de zelfde Mejiro Gym waar een aantal jaren later de Nederlanders Jan Plas, Jan van Looijen en Peter van de Hemel binnen zouden lopen en het begin zou worden van het kickboksen in Nederland.

 


THE RISING STAR

 

Al in oktober van dat jaar stapt Toshio Fujiwara voor het eerst de ring in en wint zijn eerste partij gelijk op KO tegen Sakai Takao. Daarna gaat het echter minder als kort achter elkaar twee partijen verliest op punten tegen Thaise tegenstanders. Nog in datzelfde jaar vecht Toshio zijn vierde partij binnen drie maanden als hij op 19 december Sakamoto Eiji verslaat op punten.

 

Toshio heeft dan echt de smaak te pakken en in het volgende jaar 1970 stapt hij maar liefst 21 keer in de ring tegen zowel Japanse als Thaise tegenstanders en wint al zijn partijen dat jaar waarvan maar liefst 16 op KO. Ook 1971 wordt een succesvol jaar als hij 16 van zijn 17 partijen weet te winnen. Al zijn 16 overwinningen dit jaar zijn op KO. Waaronder het winnen van het AJKA kampioenschap tegen Tamaki Yoshimitsu. Hij verliest echter van de Thai Srasak Wayupa omdat de scheidsrechter de partij stopt. Het vele vechten in korte tijd bezorgd Toshio steeds meer blessures die niet goed genezen wat hem gedurende zijn carrière enkele malen verliespartijen zal blijven bezorgen.

 

Toshio is dan een absolute topvechter die nagenoeg al zijn partijen weet te winnen in de daar op volgende jaren tegen Japanse en Thaise tegenstanders. Op 7 april 1977 verslaat Toshio Fujiwara in het Radjadamnern stadion in Bangkok na een slopende partij de Radjadamnern kampioen Charapon Sothai waarmee hij de eerste buitenlander wordt die een Thaise kampioen verslaat in Thailand.

 


RADJADAMNERN KAMPIOEN

 

Het hoogtepunt van carrière bereikt Toshio Fujiwara op 18 maart 1978 als hij in Tokyo tegen de Thaise kampioen Monsavan Lukchiangmai aantreedt met als inzet de belt van het Radjadamnern stadion. Het zou voor het eerst zijn dat er voor de belt van het Radjadamnern stadion buiten Thailand gevochten mocht worden. Toshio wint deze partij en hiermee de belt in het lichtgewicht van het Radjadamnern stadion door Monsavan in de 4e ronde op KO te verslaan. Toshio Fujiwara is hiermee de eerste buitenlander die een titel van een Thais stadion weet te winnen.

 

Thailand is in shock door deze nederlaag en op 7 juni moet Toshio zijn titel al verdedigen in Thailand. In het Radjadamnern stadion staat hij tegen over Sepree Kiatsompop, de lichtgewicht kampioen van het Lumpinee stadion. Thailand zet hoog in door zowel de Radjadamnern titel van Toshio als wel de Lumpinee titel van Sepree op het spel te zetten. Het lukt Toshio echter niet beide belts te winnen en hij verliest op punten en hiermee ook zijn Radjadamnern belt aan Sepree.

 

Op 30 oktober van het zelfde jaar zou Toshio zijn revanche halen op Sepree door hem op KO te verslaan. En hoewel de wereldtitel op het spel stond in deze partij was er geen titel van een van de stadions te winnen.

 

Op 12 februari 1979 zou Toshio nog eenmaal kans maken op het winnen van de belt van een groot Thais stadion. Die avond trad hij aan tegen de regerende kampioen van het Lumpinee stadion Narondee Katibandet. Echter Toshio verliest deze partij op punten.

 


FIGHT OF THE YEAR IN THAILAND

 

Op 15 september 1978 vecht Toshio in het Lumpinee stadion misschien wel zijn meest legendarische wedstrijd. De partij die in Thailand wordt gezien als het gevecht van het jaar 1978 en door Toshio wordt benoemd als de zwaarste uit zijn carrière is tegen de Thaise legende Pud Pad Noy Worawoot. Een van Thailands grootste kampioenen ooit en vechter van het jaar 1975 en Lumpinee kampioen in drie verschillende gewichtsklassen.

 

De partij wordt een sensatie en het Lumpinee stadion is die avond zo vol en een dusdanige kolkende massa dat de politie rond de ring de mensen moet terugdringen. Toshio weet deze partij te winnen op punten door de vechtafstand kort te houden om zo de beruchte lichaamstrappen van Pud Pad Noy te neutraliseren. Toshio weet zelfs Pud Pad Noy twee maal aan te slaan in deze partij. Gezegd moet worden dat Pud Pad Noy op dat moment echter al twee jaar niet meer had gevochten omdat hij in Amerika les was gaan geven. 

 


BENNY URQUIDEZ

 

Ondertussen was er in Amerika ook een eigen kickboxing circuit ontstaan. Gezegend met vele grote boksers begon men het boksen te combineren met de trappen uit het Karate en Kempo en zo ontstond het populaire Full Contact Karate en werd de PKA (Professional Karate Association) opgericht. Hier werd gevochten met lange broeken, safety kicks (soort bokshandschoenen voor de voeten), mocht er alleen boven de middel getrapt worden en moest men per ronde verplicht 8 hoge trappen maken. Lowkicks en knieën waren verboden. Later werd hier de WKA (World Kickboxing Association) van afgesplitst waar wel lowkicks waren toegestaan. De grootste kampioen hier van was Benny Urquidez die ook niet vies was om op de Japanse Kickboxing regels te vechten en zijn Japanse tegenstanders allemaal wist te verslaan.

 

Op 2 augustus 1978 vocht Benny Urquidez in Tokyo tegen de Thai Prayuth Sittiboonlert en werd hij verslagen door geheel overlopen te worden door de harde knieën van de Thai. Op dit zelfde gala versloeg Toshio de Amerikaan Refigio Flores op KO. Er werd hierna alles op alles gezet om een fight of the century te realiseren tussen Toshio Fujiwara en Benny Urquidez. Maar dit gevecht zou er helaas nooit komen. Mede daar de Amerikanen niet echt happig waren op deze partij. Zeker nadat Toshio later diezelfde Prayuth Sittiboonlert versloeg.

 


THE LEGEND

 

In de jaren tachtig wordt Toshio langzamerhand steeds minder actief hoewel hij nog steeds de meeste van zijn partijen wint. Op 5 februari 1983 neemt Toshio in Tokyo in de Korakuen Hall afscheid van de ring tegen Adachi Hideo. Hij sluit zijn carrière af met een KO overwinning op zijn landgenoot. Waarna Toshio samen met zijn vrouw en dochter alleen in de ring staan en voor de laatste maal de bel 10 slagen te horen maken ter ere van om zijn carrière af te sluiten.

 

In totaal zou Toshio 141 partijen vechten waarvan hij er maar liefst 126 won, 13 verloor en 2 onbeslist vocht. Van zijn 126 overwinningen waren er maar liefst 99 op KO!!!!

 

Gedurende zijn carrière vocht hij 109 partijen tegen Thaise tegenstanders waarvan hij er 96 won en 12 verloor en 1 onbeslist vocht. 77 keer wist hij zijn Thaise tegenstanders KO te verslaan.

 

Met recht kan Toshio Fujiwara als een levende Kickboxing /Muay thai legende gezien worden en een van de grootse vechters allertijden. En voor altijd zal hij de eerste niet Thaise kampioen zijn van een van de grote stadions van Thailand!!!!

 
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk