next event
search
Tyson Fury vs Deontay Wilder officieel aangekondigd!Bron foto: Stephanie Trapp/Showtime

Tyson Fury vs Deontay Wilder officieel aangekondigd!

Sep 22, 2018 Premier Boxing Champions kondigde aan dat de vechters eindelijk zijn overeengekomen.


Wij meldden al eerder dat het gevecht tussen Tyson Fury en Deontay Wilder zou gaan plaatsvinden in december. De datum staat inmiddels vast, maar er is nog steeds geen locatie.

De promotor van Matchroom Sport, Eddie Hearn, zei eerder in een interview nog dat hij het gevecht niet zag gebeuren. Dillian Whyte verwacht zelfs dat Fury zich zal terugtrekken vanwege een blessure. Mocht het gevecht dan toch doorgaan op 1 december, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk zijn in het Staples Center in Los Angeles of in de Mandalay Bay Events Center in Las Vegas. 

 

De winnaar van dit gevecht zal waarschijnlijk tegenover Anthony Joshua komen te staan. Joshua en Eddie Hearn geven aan dat de onderhandelingen met Wilder maar stroef gaan. Joshua vind ook dat Fury nog niet klaar is voor een gevecht met hem. Volgens Joshua heeft Fury nog te makkelijke tegenstanders gehad en is hij er te lang uit geweest om hem aan te kunnen. 

Vanavond zal AJ tegenover de Rus Alexander Povetkin staan in het Wembley Stadion in Londen. De laatste keer dat Anthony in dit stadion stond was toen hij won van Wladimir Klitschko in april 2017. Povetkin is een ex-olympisch kampioen, hij won goud in 2004. Joshua won dezelfde medaille in 2012. Ondanks dat Povetkin een stuk kleiner is dan Joshua, is het geen ongelijke match. 

Zal de kampioen ongeslagen blijven? De wedstrijd zal vanavond 23:30 te zien zijn op RTL7.
REACTIES