next event
search
Uitslag loting 8-mans zwaargewichttoernooi GLORY 62Bron foto: GLORY

Uitslag loting 8-mans zwaargewichttoernooi GLORY 62

Nov 30, 2018 Vanmiddag na de loting van het 8-man zwaargewichttoernooi spraken wij enkele vechters. Lees hier wat ze te zeggen hadden!


Tijdens de opnames van het programma Time to Fight op Veronica vond de loting voor het zwaargewichttoernooi tijdens GLORY 62 in Rotterdam plaats. De zwaargewichten zijn allen van niveau en hebben ons beloofd om voor vuurwerk te zorgen op zaterdag 8 december.

De gevechten van het zwaargewichttoernooi zien er nu als volgt uit:
Benjamin Adegbuyi vs. Arkadiusz Wrzosek
Jamal Ben Saddik vs. Junior Tafa
Guto Inocente vs. Mohammed Abdallah
Jahfarr Wilnis vs. Tomas Mozny

Mohamed Abdallah
Als eerste komen we Mohamed Abdallah tegen die we nog kennen van Enfusion Live #73 waar hij zijn gevecht won tegen Andre Schmeling in Oberhausen, Duitsland. Stralend vertelt hij hoe blij hij is met zijn tegenstander Guto Inocente. “Guto Inocente past bij mij, wij zijn hetzelfde gebouwd. Ik ben echt heel erg blij met hem als eerste tegenstander.” Naar de volgende ronde kijkt Abdallah nog niet. 

“Ik ben al blij als ik de eerste wedstrijd tegen Guto win. Ik werd 3 weken geleden gevraagd voor het toernooi en ik heb ‘ja’ gezegd omdat ik toch niets te verliezen heb. Het is geen excuus maar daarom zou het al geweldig zijn als ik de eerste win.” Het vorige toernooi die de Duitser vocht was ook al ‘on-short-notice’. Hij verloor toen van D’Angelo Marshall op knock-out. Dit verlies wil Abdallah in dit toernooi natuurlijk recht zetten.

Mohamed vindt het ook belangrijk om te benadrukken hoeveel respect de vechters voor elkaar hebben. “Kijk, ik ben geen trash talker. Wij hebben allemaal gewoon heel veel respect voor elkaar. Mensen vergeten hoe hard er gewerkt wordt en hoeveel wij vechters inleveren. Ik snap dat ze sensatie willen, maar die laten wij wel zien in de ring”, aldus de Duitse zwaargewicht. 


Bron foto: ODC

Guto Inocente 
Rico Verhoeven wist ook deze vechter, Guto Inocente, te verslaan. Nu probeert de Brazilliaan de winst te pakken in het zwaargewichttoernooi. Mohammed Abdallah gaf al aan blij te zijn met deze loting, dit gevoel is wederzijds. “Zijn onorthodoxe stijl maakt dat het een goede tegenstander is voor mij. Hij heeft goede stoten maar ik zal hem knock-out slaan. Het toernooi zal een goede test zijn voor ons allemaal, maar ik voel me goed en ik voel dat het mijn tijd is. Ik zal iedereen verslaan.” 

Ook Jahfarr Wilnis ziet Guto als een goede tegenstander en kanshebber voor de finale plek. “Ik weet waar zijn kracht zit. Ik heb een aantal gevechten van hem bekeken en kan zeggen dat het een goede vechter is.” Inocente stond al een keer tegenover Junior Tafa en Benjamin Adegbuyi, beide hoopt hij tegen te komen in het toernooi voor een rematch.


Bron foto: ODC

Junior ‘The Juggernaut’ Tafa

De Australische vechter Junior Tafa heeft er zin in, ook hij is blij met Jamal ‘The Goliath’ Ben Saddik als eerste tegenstander. Toevallig droomde Tafa van de week dat Jamal zijn tegenstander zou worden. “Ik wilde ook graag dat het Jamal zou worden. Hij is een vechter wat vooruit gaat, ik ook. Dus ik weet dat het gegarandeerd vuurwerk wordt, het is slopen of gesloopt worden. We gaan het ook niet op punten laten aankomen. Binnen 1 ronde hebben we een knock-out.” 

Tafa heeft een simpele tactiek: “I’m just going to punch him in the face”, oftewel: “ik ga hem gewoon in het gezicht slaan.” Volgens de Australiër is een knock-out ook simpel, de reden dat hij Ben Saddik heeft gekozen is omdat ook Jamal voor de knock-out zal gaan. “We zullen elkaar ontmoeten in het midden van de ring en geen van beide zal een stap achteruit zetten.” Mocht ‘The Juggernaut’ het voor elkaar krijgen om ‘The Goliath’ knock-out te slaan of van hem te winnen dan ziet hij een rematch met Guto Inocente wel zitten. 

Iedereen wacht op een gevecht tegen Rico Verhoeven, zo ook Junior. Hij zou niet eens willen wachten tot hij het toernooi heeft gewonnen: “I will knock-out Rico now!”


Bron foto: ODC

Jamal ‘The Goliath’ Ben Saddik
Jamal moet nog even wachten tot hij tegen Badr Hari kan vechten. Eerst dit toernooi en eerst tegen Junior Tafa. In dit toernooi kan Ben Saddik bewijzen dat hij fitter is dan ooit. “Jullie kunnen veel vuur verwachten. Mijn boodschap voor Tafa is dat hij zijn handen hoog blijft houden, anders is het snel afgelopen.”


Bron foto: ODC

Benjamin ‘Mr. Gentleman’ Adegbuyi
Het is al het 4ezwaargewicht toernooi die de Roemeense Adegbuyi vecht bij GLORY, hij zal het als eerste opnemen tegen Arkadiusz Wrzosek. Tot nu toe heeft hij alle toernooien gewonnen en is ervan overtuigd deze ook weer te winnen. “Eerlijk gezegd heb ik mij nog niet voorbereid op de tegenstanders, maar ik zie geen gevaarlijke vechters omdat ik zeker ben van mijn eigen kunnen. Ik ken mijn tegenstander niet echt maar ik weet dat het een taaie is. Alle vechters in dit toernooi zijn van niveau. Ik ben er zeker van dat ik dit toernooi ook weer win en dan kan GLORY niet meer om mij heen.” 

Natuurlijk wil Benjamin ook voor de titel vechten tegen Rico Verhoeven, niet gek na het winnen van 3 toernooien. Iedereen vraagt hem ernaar maar voor nu focust hij zich op het aankomende toernooi. “Iedereen vraagt mij wat komt hierna, maar wanneer je vecht in zo’n groot toernooi moet je alleen denken aan het toernooi. Mijn focus ligt eerst op mijn eerste tegenstander, dan op de tweede en dan de laatste. Als ik win wil ik eerst een maand vakantie met mijn familie, de feestdagen komen eraan en dan denk ik aan wat er volgend jaar gaat gebeuren”, aldus ‘Mr. Gentleman’.


Bron foto: ODC

Volle vechtkaart
Niet alleen deze zwaargewichten zullen zorgen voor een spectaculaire avond, maar ook Luis Tavares, Marat Grigorian, Christian Baya, Tyjani Beztati, Robbie Hageman, Miles Simson, Mohamed Mezouari en Roël Mannaart zullen de ring in stappen. De avond zal geopend worden door Donovan Wisse en Ertugrul Bayrak.


Hieronder de complete vechtkaart voor GLORY 62 Rotterdam op 8 december:

GLORY 62 Rotterdam
Kwartfinale zwaargewichttoernooi gevecht A: Benjamin Adegbuyi vs. Arkadiusz Wrzosek
Kwartfinale zwaargewichttoernooi gevecht B: Jamal Ben Saddik vs. Junior Tafa
Kwartfinale zwaargewichttoernooi gevecht C: Jahfarr Wilnis vs. Tomas Mozny
Kwartfinale zwaargewichttoernooi gevecht D: Guto Inocente vs. Mohammed Abdallah
Halve finale zwaargewichttoernooi gevecht E: winnaar gevecht A vs. winnaar gevecht C
Halve finale zwaargewichttoernooi gevecht F: winnaar gevecht B vs. winnaar gevecht D
Co-headline-gevecht lichtzwaargewicht: Luis Tavares vs Artur Gorlov
Finale zwaargewichttoernooi: winnaar gevecht E vs. winnaar gevecht F

GLORY 62 SuperFight Series
Lichtgewichtgevecht: Marat Grigorian vs. Christian Baya
Lichtgewichtgevecht: Tyjani Beztati vs. Stoyan Koprivlenski
Weltergewichtgevecht: Robbie Hageman vs. Dmitrii Menshikov
Weltergewichtgevecht: Miles Simson vs. Hamicha
Reservegevecht zwaargewichttoernooi: Roël Mannaart vs. Kirill Kornilov

GLORY 62 Prelims
Middengewichtgevecht: Donovan Wisse vs. Ertuğrul BayrakREACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
 

Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"

MMA Event Coverage 
Bellator 206: Quinton Jackson "I will keep going till the wheels fall off"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
 

Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"

MMA 
Bellator 206: Wanderlei Silva "The motivation I get from my fans"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
 

Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"

MMA 
Bellator 206: Rory Macdonald "My speed and agility could be a problem for Mousasi"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
 

Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"

MMA 
Bellator 206: Andrey Koreshkov "I think I can beat everyone"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
 

Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"

MMA 
Bellator 206: Douglas Lima "It' time to close out this trilogy"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
 

Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"

MMA 
Bellator 206: Gegard Mousasi "Rory doesn't present anything I haven't seen"
28 September 2018 / door Joshua Dufort bekijk