next event
search
Ben Askren: ''Niemand zal erom treuren als Colby Covington niet meer vecht''Bron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Ben Askren: ''Niemand zal erom treuren als Colby Covington niet meer vecht''

Feb 27, 2019 Oud Bellator - en ONE Welterweight kampioen Ben Askren zal aankomend weekend zijn UFC-debuut maken tegen Robbie Lawler.
Ben Askren zal op UFC 235 eindelijk zijn opwachting maken in de UFC-Octagon. UFC-president Dana White liet vaak noteren dat hij geen fan is van Funky en dat hij nooit voor de UFC zal vechten. Zoals zo vaak kwam White terug op zijn woorden en werd Askren onderdeel van de historische ruil met ONE Championship voor Demetrious Johnson. Eenmaal in de UFC laat de altijd spraakzame Askren zich gelijk gelden.

Covington
Voormalig interim Welterweight kampioen Colby Covington heeft zijn hand overspeeld en moet weer opnieuw beginnen aan zijn weg naar de top. Askren laat tijdens een UFC 235 media lunch weten dat niemand zal treuren als Covington niet meer zal vechten.

''Niemand zal erom treuren als Colby Covington niet meer vecht,'' aldus Askren. ''Colby heeft geen vaardigheden, hij zal wel moeten vechten. Godzijdank is die tijdperk voorbij. Ik denk dat de UFC er meer van heeft gemaakt dan dat het was, als je naar zijn social media kijkt heeft hij helemaal niet zoveel volgers. Er was nooit zoiets als, 'Wij willen Colby zien!', dat was gewoon niet, het was in scene gezet.''

Dom
Funky laat weten dat Choas het dom heeft gespeeld. Askren geeft aan dat Colby de dienst wilde uitmaken waardoor de UFC besloot een andere kant op te gaan. Hij vindt wel dat Colby een titelgevecht moet krijgen als teamgenoot en UFC Welterweight kampioen Tyron Woodley zijn titel weet te verdedigen.

''Colby was te dom. Hij dacht dat de promotor zijn vriend was. Hij dacht, 'Hey, hij is mijn vriend. Hij zal alles doen voor mij, hij zal voor mij zorgen.', Hij komt zo dom over en hij blijft er dom uitzien.''

''Ik denk dat het voor de hand liggend is dat hij de volgende tegenstander van Tyron moet zijn,'' vervolgde Askren. ''Het is ook nog een makkelijke. Wie houdt er niet van makkelijk geld verdienen?''

Ben Askren
Funky wordt gezien als de beste Welterweight die buiten de UFC vocht. Sommige zetten hem zelfs in het rijtje van beste Welterweights ooit, zoals Joe Rogan. Askren is een worstelaar die nog ongeslagen is in zijn MMA-carrière. Funky bezat de Bellator Welterweight titel en verdedigde deze vier keer. Daarnaast was hij de ONE Championship kampioen en verdedigde hij die gordel drie keer. De Welterweight divisie bij ONE Championship staat door verschillende gewichtsklassen interpretatie gelijk aan de UFC Middleweight divisie. Askren heeft een MMA-record van 18-0-1.

UFC 235 Jones vs. Smith, 2 maart 2019, T-Mobile Arena, Las Vegas.

Main Card
Jon Jones vs. Antony Smith
Tyron Woodley vs. Kamaru Usman
Robbie Lawler vs. Ben Askren
Tecia Torres vs. Weili Zhang
Cody Garbrandt vs. Pedro Munhoz

Preliminary Card
Jeremy Stehens vs. Zabit Magomedsharipov
Misha Cirkunov vs. Johnny Walker
Cody Stamann vs. Alejandro Perez
Diego Sanchez vs. Mickey Gall

Early Preliminary Card
Edmen Shahbazyan vs. Charles Byrd
Gina Mazany vs. Macy Chiasson
Marlon Vera vs. Frankie Saenz
Polyana Viana vs. Hannah Cifers




REACTIES