next event
search
European Gracie Jiu-Jitsu Federation (EGJJF) haalt #1 Bellator contender Rafael Lovato Jr. (9-0) naar Rotterdam!Bron foto: Metamoris

European Gracie Jiu-Jitsu Federation (EGJJF) haalt #1 Bellator contender Rafael Lovato Jr. (9-0) naar Rotterdam!

Feb 18, 2019 Op 17 maart zal #1 Bellator contender Rafael Lovato Jr. een drie uur durende seminar geven in Rotterdam! Wil je erbij zijn lees hier onder verder!

Op 17 maart a.s. van 10.00 tot 13.00 krijgen vechtsport fanaten de kans om 3 uur
te trainen met de gecombineerd 5-voudig BJJ en Grappling wereldkampioen Rafael Lovato Jr. bij Unity99 in Rotterdam.

Interview
Jullie kunnen van Mixfight verwachten dat wij aanwezig zijn om alle inns en outs vast te leggen en Rafael te interviewen betreft zijn behaalde successen in de BJJ sport, z’n visie op BJJ in MMA en de groeiende populariteit hiervan in Nederland. Uiteraard zijn wij ook wel nieuwsgierig hoe hij zich voorbereid op het (onlangs uitgestelde) Bellator middengewicht kampioenschapsgevecht met onze eigen Gegard Mousasi. Hoeveel hij daarover zal willen loslaten moet uiteraard nog blijken.

Rafael Lovato Jr. (9-0)
De ongeslagen Amerikaan staat bekend om zijn grond- en submissie expertise. Iets wat blijkt uit het feit dat hij pas de 3e Amerikaan was die de Worlds Jiu-jitsu kampioenschappen won op Zwarte band niveau (2007 en erna in 2016&2017 opnieuw). Daarnaast was hij de 1e niet-Braziliaan die de Braziliaanse Nationale kampioenschappen won als Zwarte band (2007 en opnieuw in 2013) en won hij zowel het Europees Kampioenschap (2007) en het No-Gi/Grappling wereldkampioenschap (2010).

Een leuk detail betreft de achtergrond van Lovato Jr. is dat hij in 2003 tijdens de finale van de Arnold Invitational vocht tegen Saulo Ribeiro, de oudere broer van Xande Ribeiro, die samen de meest succesvolle BJJ broers allertijden zijn met meer dan 22 gouden medailles als zwarte band tijdens verschillende wereldkampioenschappen. De toen 19-jarige Lovato Jr. verloor weliswaar maar had een dermate goede indruk gemaakt op Saulo dat hij de uitnodiging kreeg om in Brazilië mee te komen trainen. Dit is de start geweest van zowel een mentor- als vriendschap tussen de Ribeiro broers en Lovato Jr.     

Overstap naar MMA

Na de reeks van overwinningen in de BJJ en Grappling wereld heeft Lovato Jr. in 2014 de overstap gemaakt naar MMA en is hij sindsdien met 9 overwinningen (waarvan 6 submissies en 2 TKO’s) ongeslagen gebleven. Hiermee kreeg hij de kans om de titel af te pakken van Gegard Mousasi op 20 December 2018, echter vanwege een rug blessure van Mousasi moest die het gevecht helaas uitstellen. Lovato Jr. heeft nog geen nieuw MMA gevecht gepland staan maar zal 15 maart tijdens Polaris 9 in Londen tegen Jake Shields een grappling partij vechten. Hierna stapt hij direct op het vliegveld om ons land te bezoeken.

Wil jij aanwezig zijn tijdens het seminar van Rafael Lovato Jr. ?

Voor meer informatie en/of om jezelf aan te melden voor het 3-uur durende seminar op 17 Maart in Rotterdam, kun je de website van de EGJJF bezoeken door de volgende link te volgen. https://www.egjjf.com/seminar-rafael-lovato-jr/

Alle scholen zijn welkom en je hoeft geen lid te zijn. Let wel op dat het in BJJ Gi/Kimono is.

Achtergrond European Gracie Jiu-Jitsu Federation (EGJJF)

De EGJJF met 30 aangesloten scholen is opgericht door de twee Nederlanders; Harold Harder en Michel Verhoeven (respectievelijk 3e en 1e graad zwarte band onder Rickson Gracie) om de BJJ en Grappling gemeenschap in Europa te dienen. Hoewel BJJ op zichzelf door de jaren heen een populaire vechtsport is geworden, is het oorspronkelijk ontwikkeld als krijgskunst en daardoor een van de belangrijkste elementen in MMA en zelfverdediging. Efficiënte en effectieve technieken blijven hierbij de kern. Waar Nederland voorheen vooral als Kickboks land gezien werd, zie je door de toenemende populariteit van MMA (UFC/Bellator/ONE) steeds meer succesvolle Nederlandse vechters die zowel het staande- als grondgevecht goed (willen) beheersen. Wij promoten BJJ door Europa via het netwerk van onze scholen, zodat we ze kunnen helpen hun Jiu-Jitsu te verbeteren en gemakkelijk toegang te geven tot de beste Instructeurs in de wereld. Vorig jaar hebben we hiervoor Demian Maia naar Nederland gehaald, maar ook Rickson Gracie is de laatste jaren meerdere malen afgereisd en zowel Saulo als Xande Ribeiro hebben in 2018 trainingen verzorgt. 




REACTIES