next event
search
GSP veilt UFC kampioensgordel voor $ 55.000Bron foto:

GSP veilt UFC kampioensgordel voor $ 55.000

Feb 1, 2019 Een hele bijzondere UFC gordel uit de collectie van George St-Pierre is nu eigendom van The Canadian Museum of History.

Georges St-Pierre heeft afscheid genomen van een van zijn vele UFC kampioensgordels, maar niet zonder een flinke cheque te verzilveren. Het Canadese Historisch Museum onthulde dat ze op donderdag de gordel die St-Pierre tijdens UFC 94: St-Pierre versus Penn 2 gewonnen had hebben ontvangen.

Het was gisteren precies tien jaar geleden dat GSP zijn weltergewicht titel met succes verdedigde, hij won op 31 januari 2009 in de vierde ronde via TKO van B.J. Penn. De gordel werd samen met een broekje en gesigneerde handschoenen verkocht via een veiling en leverde de Canadees een bedrag op van maar liefst $ 55.527, aldus Global News.

De persoon die de veiling won wordt omschreven als "een van de eerste sponsors van St-Pierre" en is de eigenaar van een sportschool waar GSP trainde voordat hij kampioen werd, hij leverde de gordel aan het museum. "Het is een grote eer om het in de openbaarheid te hebben", zei GSP.  Deze UFC gordel van GSP zal vanaf vrijdag te zien zijn in de lobby van het museum



REACTIES