next event
search
Max Holloway daagt Dustin Poirier uit voor interim Lightweight titel op UFC 236Bron foto: SB Nation

Max Holloway daagt Dustin Poirier uit voor interim Lightweight titel op UFC 236

Feb 23, 2019 Max Holloway maakt Lightweight debuut tegen Dustin Poirier in interim titelgevecht.
Veel vechters deden een gooi naar de onvermijdelijke inbreng van een interim Lightweight titel. Uiteindelijk krijgen UFC Featherweight kampioen Max Holloway en Dustin Poirier de kans om de titel te pakken.

UFC 236
Met de inbreng van Holloway vs. Poirier zal UFC 236 twee nieuwe interim kampioenen opleveren. Eerder deze week werd al aangekondigd dat Kelvin Gastelum en Israel Adesanya zullen strijden om de interim Middleweight titel in Atlanta. ESPN-journalist Brett Okamoto wist het nieuws omtrent de interim Lightweight titel te melden.
''Breaking: Max Holloway vs. Dustin Poirier voor de interim Lightweight titel zullen het main event zijn van UFC 236 op 13 april in Atlanta,'' aldus Okamoto.

Tony Ferguson
Verrassend genoeg zal voormalig interim Lightweight kampioen Tony Ferguson niet vechten voor de titel. Het is dan ook de vraag of hij de eerste in lijn blijft voor een titelgevecht met UFC Lightweight kampioen Khabib Nurmagomedov of dat de UFC hem zal passeren. Volgens UFC-president Dana White heeft Ferguson de partij afgewezen. ''Volgens UFC-president Dana White kreeg Tony Ferguson de partij tegen Max Holloway aangeboden maar wees hij dat af,'' aldus Okamoto.

El Cucey reageerde vervolgens zelf via social media.
''Ik kan 145 halen,'' aldus Ferguson.

Rematch
De confrontatie tussen Blessed en The Diamond zal een rematch zijn. Poirier versloeg Holloway in 2012 toen de Hawaiiaan zijn debuut maakte in de UFC. Het gevecht vond destijds plaats in de Featherweight divisie. Poirier wist de overwinning via een submission in de eerste ronde naar zich toe te trekken.



REACTIES