next event
search
UFC 235 Countdown: Jones vs. SmithBron foto: YouTube

UFC 235 Countdown: Jones vs. Smith

Feb 26, 2019 Een PPV-Fightweek begint zoals altijd met een UFC Countdown. Deze editie staat in het teken van Jon Jones, Tyron Woodley, Anthony Smith en Kamaru Usman.
UFC 235 zal komend weekend haar deuren openen in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Zowel in de main event als in de co-main event zal een titel op het spel staan. Jon Jones verdedigt zijn titel tegen Anthony Smith en Tyron Woodley zet zijn titel op het spel tegen Kamaru Usman.

Light Heavyweight titelgevecht
Jon Jones blijft zowel binnen als buiten de Octagon één van de meest besproken MMA-atleten ter wereld. De kwaliteiten van Bones staan niet ter discussie maar het blijft wel de vraag of hij zich buiten de Octagon kan gedragen en of hij schoon zal zijn van verboden middelen. Desalniettemin zal hij de boeken in gaan als de beste Light Heavyweight ooit en dingt hij mee voor Greatest of all Time. Jones verdedigde de titel al acht keer en wist de titel afgelopen december terug te winnen tegen Alexander Gustafsson, nadat de titel vrij kwam. 

Anthony Smith kwam als Middleweight de UFC binnen en vocht zes keer in deze divisie. Hierin versloeg hij onder andere Andrew Sanchez en Hector Lombard. Vorig jaar februari verloor Lionheart van Thiago Santos waarna Smith besloot om verder te gaan in de Light Heavyweight divisie. Dit bleek een schot in de roos en hij wist zich binnen één jaar naar een titelgevecht te knokken. Hij versloeg achtereenvolgens de voormalig kampioenen Rashad Evans en Mauricio Rua en volgde dat op met een submission overwinning over Volkan Oezdemir.

Welterweight titelgevecht
Tyron Woodley wordt door Dana White neergezet als iemand die altijd iets te klagen heeft of als iemand die nooit wil vechten. The Chosen One lijkt zich hier niks van aan te trekken en heeft de titel inmiddels al drie keer succesvol verdedigd tegen Stephen Thompson, Damian Maia en Darren Til. Daarnaast vocht hij zijn eerste titelverdediging naar een gelijkspel met Thompson. Woodley won de titel in 2016 nadat hij Robbie Lawler knockout sloeg in de eerste ronde.

Kamaru Usman won het 21ste seizoen van The Ultimate Fighter en is nog altijd ongeslagen in de UFC. De Nigerian Nightmere heeft een zegereeks van negen partijen opgebouwd in de UFC. Hierin versloeg hij onder andere Yves Edwards, Damian Maia en Rafael dos Anjos. Met zijn prestaties buiten de UFC om, is Usman al dertien partijen ongeslagen, exclusief twee partijen tijdens The Ultimate Fighter.

UFC 235
Naast de twee titelpartijen heeft UFC 235 nog veel meer te bieden. Oud Bellator- en ONE FC kampioen Ben Askren zal zijn debuut maken tegen voormalig kampioen Robbie Lawler. Cody Garbrandt keert terug na zijn twee verliespartijen tegen aartsrivaal TJ Dillashaw en zal Pedro Munoz ontmoeten in de Octagon. Daarnaast zal de altijd vermakkelijke Zabit Magomedsharipov Jeremy Stephens ontmoeten op de Prelims.

Main Card
Jon Jones vs. Antony Smith
Tyron Woodley vs. Kamaru Usman
Robbie Lawler vs. Ben Askren
Tecia Torres vs. Weili Zhang
Cody Garbrandt vs. Pedro Munhoz

Preliminary Card
Jeremy Stehens vs. Zabit Magomedsharipov
Misha Cirkunov vs. Johnny Walker
Cody Stamann vs. Alejandro Perez
Diego Sanchez vs. Mickey Gall

Early Preliminary Card
Edmen Shahbazyan vs. Charles Byrd
Gina Mazany vs. Macy Chiasson
Marlon Vera vs. Frankie Saenz
Polyana Viana vs. Hannah Cifers



REACTIES