next event
search
Voormalig NBA-speler Royce White zet vizier op UFC HeavyweighttitelBron foto:

Voormalig NBA-speler Royce White zet vizier op UFC Heavyweighttitel

Feb 28, 2019 Basketballer Royce White zet focus op MMA-carrière en UFC Heavyweighttitel.

Basketballer Royce White is bezig met een carrière switch naar Mixed Martial Arts. De 27-jarige Amerikaan was in 2012 een first round pick van de Houston Rockets. White hoopt ooit voor de UFC Heavyweighttitel te vechten.

Boek
Begin dit jaar bracht White een boek uit genaamd; MMA X NBA, A Critique of Modern Sport in America. Hij maakte naam door het gebrek van een mentale gezondheidsbeleid binnen de NBA aan te kaarten. White leed aan een angststoornis syndroom en wist mede hierdoor niet door te breken.

''Ik ben één van de beste atleten ter wereld,'' aldus White. ''Binnen de NBA-gemeenschap, één factor van mijn draft vooruitzicht was mijn unieke grootte, atletisch vermogen, visie en omdat ik waarschijnlijk één van de tien grootste handen heb van de NBA. Ik denk dat al deze dingen zich perfect zullen vertalen naar de UFC. ''

Minnesota Martial Arts Academy
White geeft aan dat hij al zes à zeven maanden bezig is met MMA-trainingen, maar dat hij nog geen zicht heeft op wanneer hij de kooi in zal stappen. De 2.03 meter lange White traint momenteel bij de Minnesota Martial Arts Academy waar onder andere voormalig UFC Heavyweightkampioen Brock Lesnar traint. Ook oud-UFC Light Heavyweightkampioen Sean Sherk komt uit de Minnesota Academy.



REACTIES