next event
search
Gegard Mousasi verdedigt Bellator Middleweighttitel in LondonBron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Gegard Mousasi verdedigt Bellator Middleweighttitel in London

Mar 29, 2019 Bellator MMA Middleweightkampioen Gegard Mousasi zal zijn titel verdedigen in London tegen Rafael Lovato Jr. Ga jij Mousasi in London aanmoedigen?
Gegard Mousasi heeft zijn tweede titelverdedigingspartij te pakken. De Bellator MMA Middleweightkampioen zal Rafael Lovato Jr. treffen in London. Bellator zal haar deuren op 22 juni 2019 openen in de SSA Arena, in Wembley.

Gegard Mousasi
The Dreamcatcher maakte in 2017 zijn Bellator-debuut tegen Alexander Shlemenko. Mousasi vocht bijna de gehele partij met één oog maar wist de overwinning toch naar zich toe te trekken via een unanimous decision. Enkele maanden later daagde hij de toenmalige Bellator Middleweightkampioen Rafael Carvalho uit in London, op Bellator 200. Binnen één ronde wist The Dreamcatcher zich te kronen tot Bellator kampioen, door Carvalho te verslaan via technische knockout. Zijn eerste titelverdediging was een superfight tegen Bellator Welterweightkampioen Rory MacDonald. Via een dominante prestatie wist Mousasi zijn titel met succes te verdedigen door middel van een technische knockout in de tweede ronde.

Naast de Bellator-titel wist Mousasi zich ook te verzekeren van de Dream - en Cage Warriors Middleweighttitel. The Dreamcatcher wist met de Dream - en Strikeforce Light Heavyweighttitels ook in een gewichtsklassen hoger succes te boeken. Mousasi bouwde een indrukwekkende record op in de UFC, maar vertrok uiteindelijk omdat hij geen kans kreeg op de titel. Hij verliet de UFC met een zegereeks van vijf partijen tegen onder andere Thiago Santos (titelgevecht vs. Jon Jones op UFC 239), Vitor Belfort en Chris Weidman. Mousasi heeft een MMA-record van 45-6-2, Bellator 3-0.

Rafael Lovato Jr.
Lovato Jr. is een Brazilian Jiu-Jitsu specialist en maakte zijn Bellator-debuut in 2017. Voor zijn Bellator periode wist hij zich te kronen tot de Legacy FC Middleweightkampioen. Deze titel verdedigde hij één keer, voordat hij de stap naar Bellator maakte. Lovato Jr. won zijn eerste vijf Bellator-partijen en is nog altijd ongeslagen in zijn MMA-carrière. Hij heeft een MMA-record van 9-0, Bellator 5-0. Zes partijen werden gewonnen via submission.




REACTIES