next event
search
Gunnar Nelson voelt zich herboren door nieuw strength en conditioning programmaBron foto: The Mac Life

Gunnar Nelson voelt zich herboren door nieuw strength en conditioning programma

Mar 16, 2019 Gunnar Nelson wil de weg omhoog inslaan via een overwinning over Leon Edwards in het Co-Maint Event van #UFCLondon. Wie zal de Octagon winnend verlaten?
Gunnar Nelson is een ware submission specialist en won maar liefst dertien van zijn zeventien MMA-partijen via submission. In de UFC werden zeven van zijn acht overwinningen in de Octagon beëindigt via een submission. In The O2 Arena treft hij de Engelsman Leon Edwards in het Co-Main Event van UFC London.

Nelson 2.0
In gesprek met MMA Junkie laat Gunni weten dat zijn laatste partij tegen Charles Oliveira een belangrijke overwinning was. Sinds zijn nieuwe strength en conditioning programma voelt Nelson zich als herboren en hij verwacht dat een overwinning over Edwards heb terug zal brengen naar de top.

''Het was zeker één van de belangrijkste overwinningen,'' aldus Nelson. ''Het zal waarschijnlijk wel een van de betere prestaties zijn want ik voel dat ik me goed heb ontwikkelt de laatste 1,5 jaar ongeveer. Ik voel me anders, niet alleen mijn vaardigheden maar ook mijn conditie. Mijn nieuwe strength en conditioning programma heeft het naar een nieuw niveau gebracht. Ik denk aan dingen waarover ik nooit nagedacht had. Trainingsaspecten voor mijn lichaam waarover ik eerst geen kennis had, het voelt gewoon anders.''

Een overwinning over Leon zal mijn zeker tussen de titelkandidaten zetten,'' vervolgde Nelson. 

Geen stress
Tijdens de UFC London persconferentie van een maand eerder, Nelson was hier niet aanwezig, zag het ernaar uit dat de winnaars van het Main - en Co-Main Event elkaar zullen treffen. Dit werd voornamelijk gecreëerd door de woordenwisselingen tussen Darren Till en Edwards. Ben Askren is echter overgevlogen vanuit Amerika om Till uit te dagen. De altijd rustige Nelson laat zich hierdoor niet afleiden.

''Eerlijk gezegd denk ik daar op dit moment niet aan. We zien het allemaal wel, ik focus me nu op Leon. Wat daarna gebeurd zien we dan wel weer. We zullen vast wel een goede matchup vinden. Het enige dat je moet doen is de goede weg in blijven gaan en winnen. Dan hoef je je geen zorgen te maken over wie er allemaal komen overvliegen of wie er een show van maakt.''

UFC Fight Night 147 Till vs. Masvidal, 16 maart 2019, The O2 Arena, London


Main Card
Darren Till vs. Jorge Masvidal
Leon Edwards vs. Gunnar Nelson
Volkan Oezdemir vs. Dominick Reyes
Nathaniel Wood vs. José Alberto Quiñónez
Danny Roberts vs. Cláudio Silva
Jack Marshman vs. John Philips

Preliminary Card
Arnold Allen vs. Jordan Rinaldi
Nicolae Negumereanu vs. Saparbek Safarov
Tom Breese vs. Ian Heinisch
Danny Henry vs. Dan Ige
Molly McCann vs. Priscila Cachoeira
Mike Grundy vs. Nad Narimani



REACTIES