next event
search
Valentina Shevchenko zal titel verdedigen op UFC 238 tegen Jessica EyeBron foto: MMA Junkie

Valentina Shevchenko zal titel verdedigen op UFC 238 tegen Jessica Eye

Mar 12, 2019 Valentina Shevchenko zal in het Co-Main Event van #UFC238 haar titel op het spel zetten tegen Jessica Eye.
Valentina Shevchenko zal haar UFC Flyweighttitel voor het eerst verdedigen tegen Jessica Eye. Bullet versloeg voormalig Woman's Strawweightkampioene Joanna Jedrzejczyk afgelopen december op UFC 231. De titel was vrijgekomen nadat de UFC de aller eerste Flyweightkampioene Nicco Montaño van haar titel stripte. 

UFC 238
Shevchenko en Eye zullen de UFC-Octagon instappen als Co-Main Event. Er is nog niets bekend over het Main Event. UFC 238 zal plaatsvinden in Chicago en zal haar deuren openen in de United Center op 8 juni 2019.

Shevchenko
Bullet maakte haar debuut voor de UFC in 2015. Sindsdien stapte ze zeven keer de Octagon in. Shevchenko wist vijf partijen winnend af te sluiten tegen onder andere Holly Holm, Julianna Peña en haar titelgevecht met Joanna Jedrzejczyk. Tweemaal was UFC Woman's Bantam - en Featherweightkampioene Amanda Nunes te sterk. In 2017 verloor Bullet van Nunes in een bantamweight titelgevecht.

Eye
Jessica Eye debuteerde als bantamweight in 2013. Haar periode in de bantamweight divisie is er een om snel te vergeten. Van de zeven bantamweight partijen won ze er één, verloor er vijf en één non-contest wegens een positieve test voor cannabis. Na vier opeenvolgende verliespartijen koos Evil ervoor om haar carriere voort te zetten in de flyweight divisie. Dit bleek een schot in de roos. Eye versloeg achtereenvolgens Kalindra Faria, Jessica Rose-Clark en Katlyn Chookagain.






REACTIES