next event
search
Benson Henderson dankbaar dat hij niet meer hoeft te dealen met UFC-politiekBron foto: MMA Fighting

Benson Henderson dankbaar dat hij niet meer hoeft te dealen met UFC-politiek

Apr 26, 2019 Benson Henderson is blij om onderdeel te zijn van Bellator MMA. Dit weekend treft hij Adam Piccolotti op #Bellator220
Oud UFC Lightweightkampioen Benson Henderson verdient tegenwoordig zijn brood bij Bellator MMA. Smooth vocht voor de Bellator Welter - en Lightweighttitel maar moest beide keren zijn meerdere kennen. Henderson laat weten dankbaar te zijn om niet meer te hoeven dealen met de UFC politiek.

Titelkans
In gesprek met MMA Fighting laat Henderson weten dat de dingen zijn veranderd bij de UFC. Vechters worden volgens Smooth niet meer beoordeelt voor wat ze binnen de kooi doen, maar voor wat ze buiten de kooi doen.

''Als je zes of zeven partijen achter elkaar wint, maar geen titelkans krijgt of het valt niet jou kant op,'' aldus Henderson. ''Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen, het is meer hoe de politiek is op dit moment, je staat niet meer bekend om wat je doet binnen de kooi. Je staat meer bekend voor wat je doet buiten de kooi.''

''Dat is de weg die je moet bewandelen binnen de UFC denk ik. Je moet iets heel stoms zeggen, je moet binnen een zonnebril opzetten om aandacht te krijgen. Ik zie deze jonge gasten wanneer ze de UFC binnenkomen, dan zijn ze vrij normaal, hard werkende goede gasten. Daarom zijn ze bij de UFC gekomen. Vervolgens winnen ze twee à drie partijen achter elkaar en opeens dragen ze bontjassen naar persconferenties en dragen ze een zonnebril binnen. Ik heb dan zoiets van, 'Wie is deze gast, waar komt hij vandaan?.'''

Lachwekkend
Smooth geeft aan dat hij het begrijpt maar dat hij het vooral lachwekkend vindt.

''We groeien allemaal, we veranderen allemaal, je bent niet dezelfde persoon op je 29ste als op je 24ste. Maar wil je iemand worden die midden juli bontjassen draagt? Kom op, wees eens serieus. Het is wat het is, maar ik ben heel erg dankbaar dat ik daar niet meer mee hoef te dealen, dat is één ding wat zeker is.''

Henderson wist zijn laatste twee partijen te winnen en wil daar een goed vervolg aan geven op Bellator 220. Smooth treft Adam Piccolotti die net als Henderson zijn laatste twee partijen won voor Bellator.

Bellator 220 MacDonald vs. Fitch, 27 april 2019, SAP Center, San José, Amerika

Main Card
Rory MacDonald vs. Jon Fith | Bellator Welterweight titelgevecht/ Kwartfinale Bellator Welterweight Grand Prix
Illima-Lei Macfarlane vs. Veta Arteaga | Bellator Woman's Flyweight titelgevecht
Benson Henderson vs. Adam Piccolotti
Phil Davis vs. Liam McGeary
Gaston Bolanos vs. Nathan Stolen

Preliminary Card
Tom Ponce De Leon vs. Jamario Mulder
Diego Herzog vs. Jordan Williams
Justin Tenedora vs. Matthew Perez
Abraham Vaesau vs. Justin Roswell
Aviv Gozali vs. Travis Crain
Josh San Diego vs. Brandon Laroco
Boris Novachkov vs. Chris Inocencio 
Ignacio Ortiz vs. Roger Severson
REACTIES