next event
search
Brock Lesnar verliest WWE-titel, weg vrij voor UFC-opwachtingBron foto: MMA Junkie

Brock Lesnar verliest WWE-titel, weg vrij voor UFC-opwachting

Apr 9, 2019 Brock Lesnar verliest WWE Universal Championship titel en lijkt weg vrij te maken voor een terugkeer in de UFC-Octagon. #WrestleMania
Het lijkt er steeds meer op dat UFC Heavyweightkampioen Daniel Cormier zijn gewenste moneyfight krijgt tegen voormalig UFC-kampioen Brock Lesnar. Eerder wisten we al te melden dat de UFC mikt op een heavyweight titelgevecht in augustus en nu lijkt een nieuw obstakel uit de weg geruimd.

WrestleMania 35
De die hard worstel fans zaten gelijk op het puntje van hun stoel doordat WrestleMania 35 de main card aftrapte met een WWE Universal Championship titelgevecht. Lesnar verdedigde zijn titel tegen Seth Rollins. Het werd uiteindelijk de kortste partij van de avond. Rollins versloeg Lesnar al na 2.30 minuten. In het Main Event verloor ook voormalig UFC Woman's Bantamweightkampioene Ronda Rousey haar titel.

Paul Heyman (Lesnar's manager red.) gaf eerder aan dat Lesnar liever de show opent als hij niet het Main Event kan zijn. Zo kan hij het snel afronden en naar Las Vegas (UFC hoofdkantoor red.) gaan, waar hij wel geliefd wordt.

UFC 241
Tijdens SportsCenter liet ESPN-journalist Ariel Helwani vorige week weten dat de UFC haar ogen heeft gericht op een Heavyweight titelgevecht in augustus. Het gevecht wordt genoemd voor UFC 241 dat gehouden wordt op 17 augustus. Er is nog geen locatie bekend voor UFC 241.

''De UFC wil Lesnar terug, zoals het er nu naar uitziet wil hij ook terugkomen, ze geven hem een titelgevecht als hij terugkomt,'' aldus Helwani. ''Daniel Cormier, de Heavyweightkampioen, wil ook tegen hem vechten. Het plan voor nu is een Heavyweight titelgevecht tussen hun later deze zomer, in augsutus. Er is nog niets getekend, maar dat is momenteel het plan.''

Brock Lesnar
Lesnar vocht in 2016 voor het laatst in de UFC-Octagon. Mark Hunt was zijn tegenstander tijdens het jubileumevenement, UFC 200. De voormalig UFC-kampioen won via een unanimous decision, maar dit werd later terug gedraaid naar een no-contest wegens een positieve test. Van zijn negen MMA-partijen vocht hij er acht in de UFC. In 2008 versloeg hij UFC- legende Randy Couture voor de UFC Heavyweighttitel. Hij wist zijn titel tweemaal te verdedigen tegen Frank Mir en Shane Carwin. Lesnar verwelkomde Alistair Overeem in de UFC, maar dit verliep niet zoals gehoopt voor de voormalig UFC-kampioen. Hij heeft een MMA-record van 5-3 (1), UFC 4-3 (1).



REACTIES