next event
search
Kelvin Gastelum vindt niet dat Israel Adesanya recht heeft op titelgevechtBron foto: MMA Mania

Kelvin Gastelum vindt niet dat Israel Adesanya recht heeft op titelgevecht

Apr 8, 2019 Kelvin Gastelum treft Israel Adesanya in het Co-Main Event van #UFC236. De twee zullen strijden om de interim UFC Middleweighttitel. Wie pakt de winst?
Kelvin Gastelum zal aankomend weekend met Israel Adesanya uitmaken wie de interim UFC Middleweighttitel mag opeisen. Op UFC 236 zullen de twee middleweights het Co-Main Event verzorgen in Atlanta. 

Kwaliteit
Tijdens de UFC 236 media lunch van vorige week gaf Gastelum aan dat Adesanya niet dezelfde kwaliteit tegenstanders heeft gehad zoals hij.

''Ik denk het niet,'' aldus Gastelum. Hij heeft het vuur niet zo aan zijn schenen gehad zoals ik het had. Hij heeft niet tegen dezelfde kwaliteit tegenstanders gevochten zoals ik. Natuurlijk heeft hij tegen goede vechters gevochten, maar in de top vijf, iedereen in de top vijf kan een kampioen worden, en hij heeft niet tegen zo'n jongens gevochten.

Lengte 
The Last Stylebender is groter dan Gastelum maar dit ziet The Ultimate Fighter 17 winnaar niet als iets negatiefs. Het verschil in lengte en bereik is voor Gastelum geen reden om te kiezen voor een worstel gameplan tegen een striker. Hij ziet namelijk meer zwaktes bij Adesanya.

''Ik denk niet dat het zijn enige zwakke plek is. Ik zag wat dingen waarvan ik weet dat ik het kan uitbuiten en voordeel uit kan halen. Ik voel dat ik geleerd heb om van mijn nadeel een voordeel te maken. Mijn lengte, hierdoor kan ik sneller onder tegenstanders komen. Dat heb ik geleerd en hoe ik mijn bereik kan gebruiken ondanks mijn gelimiteerde capaciteiten.

Titel
Gastelum stond oorspronkelijk gepland om te vechten voor de UFC Middleweighttitel op UFC 234. UFC Middleweightkampioen Robert Whittaker moest zich echter enkele uren voor het gevecht terugtrekken wegens een opkomende blessure. Gastelum is blij dat hij in ieder geval voor een 'titel' kan vechten.

''Het is voor een wereldtitel, maar het is ook meer voor een nr. 1 uitdagers positie, met een kleine prijs. Zo kijk ik er in ieder geval naar. Het is een beetje bitterzoet dat ik niet voor een onbetwiste titel vecht tegen Rob in Australië, maar aan de andere kant was dit mijn langste afwezigheid uit mijn carrière en wilde ik gewoon weer vechten. Dus ik zei, 'Geef mij een gevecht man. Geef mij een gevecht en maak het voor een titel.'''

UFC 236 Holloway vs. Poirier ll, 13 april 2019, State Farm Arena, Atlanta, Amerika

Main Card
Max Holloway vs. Dustin Poirier | interim UFC Lightweight titelgevecht
Kelvin Gastelum vs. Israel Adesanya | interim UFC Middleweight titelgevecht
Eryk Anders vs. Khalil Rountree Jr.
Alan Jouban vs. Dwight Grant
Ovince Saint-Preux vs. Nikita Krylov

Preliminary Card
Jalin Tuner vs. Matt Frevola
Wilson Reis vs. Alexandre Pantoja
Max Griffin vs. Zelim Imadaev
Boston Salmon vs. Khalid Taha

Early Preliminary Card
Curtis Millender vs. Belal Muhammed
Montel Jackson vs. Andre Soukhamthath
Lauren Meuller vs. Poliana Botelho
Brandon Davis vs. Randy Costa



REACTIES