next event
search
UFC St-Petersburg: Top vijf UFC knockouts van Alistair OvereemBron foto: Esther Lin - MMA Fighting

UFC St-Petersburg: Top vijf UFC knockouts van Alistair Overeem

Apr 19, 2019 De UFC heeft de vijf beste knockouts van Alistair Overeem op een rijtje gezet. Pakt Overeem morgen weer een knockout? #UFCStPetersburg
Alistair Overeem (38) kwam de UFC binnen als de Strikeforce- en Dream, - K-1 Heavyweightkampioen. Hij werd warm verwelkomt door Amerikaans favoriet Brock Lesnar. The Reem had slechts één ronde nodig om de overwinning te pakken. Het gevecht is hieronder te zien. Hij wist zijn indrukwekkende debuut geen kracht bij te zetten door zijn daarop volgende partijen te verliezen van Antonio Silva en Travis Browne. Overeem wist zich uiteindelijk te herpakken en zette een sterke reeks van vier opeenvolgende zeges neer. Hierin versloeg hij achtereenvolgens Stefan Struve, Roy Nelson, Junior dos Santos en Andrei Arlovski. 

The Reem daagde vervolgens toenmalig UFC Heavyweightkampioen Stipe Miocic uit voor zijn titel. Overeem leek de titel op te eisen toen hij Miocic naar de grond kreeg via een linkerstoot. The Reem ging vervolgens voor een submission om de partij te beëindigen. Miocic wist dit echter te overleven en wist vervolgens zijn titel succesvol te verdedigen via knockout. Overeem heeft sindsdien afwisselend succes waarin hij zijn laatste partij wist te winnen van Sergei Pavlovich via een eerste ronde technische knockout. Naast de Dream en Strikeforce titels wist hij ook de 2 Hot 2 Handle Light Heavyweighttitel te bemachtigen. Hij heeft een MMA-record van 44-17 (1), UFC 9-6.

UFC Fight Night 149 Overeem vs. Oleinik, 20 april 2019, Yubileyny Sports Complex, St-Petersburg, Rusland

Main Card
Alistair Overeem vs. Alexey Oleinik
Islam Makhachev vs. Arman Tsarukyan
Sergei Pavlovich vs. Marcelo Golm
Ivan Shtyrokov vs. Devin Clark
Roxanne Modaferri vs. Antonina Shevchenko
Krzystzof Jotko vs. Alen Amedovski

Preliminary Card
Movsar Evloev vs. Seung Woo Choi
Sultan Aliev vs. Keita Nakamura
Alexander Yakovlev vs. Alex da Silva Coelho
Marcin Tybura vs. Shamil Abdurakhimov
Gadzhimurad Antigulov vs. Michal Oleksiejczuk
Magomed Mustafaev vs. Rafael FizievREACTIES