next event
search
(UFC Rusland) Valentina Shevchenko Bron foto: Mixfight

(UFC Rusland) Valentina Shevchenko "Ik ben de kampioen nu, ik wil de divisie verder uitbouwen"

Apr 18, 2019 UFC Woman's Flyweightkampioene Valentina Shevchenko is St-Petersburg om haar zus Antonina aan te moedigen, ze zal Roxanne Modafferi treffen in de Yubileyny Sports Complex. Bullet spreekt zich uit over haar toekomst, haar zus en tegenstandster Jessica Eye.

Flyweightdivisie
Shevchenko heeft al vaker gezegd dat ze meerdere divisies wil domineren en daar is nog geen verandering in gekomen. Echter wil ze zich nu focussen op de nog altijd jonge flyweight divisie. 

''Ik ben de kampioen nu, ik wil de divisie verder uitbouwen.'' aldus Shevchenko op de UFC media dag. ''Mijn focus ligt voor nu volledig op de flyweight divisie, wat er in de toekomst gebeurd zien we dan wel weer. Ik wil eerst helpen om deze divisie uit te bouwen.''

''Ik had de tweede partij gewonnen en dat weet zij (Amanda Nunes red.) ook,'' vervolgde Shevchenko. ''Al vanaf het eerste moment na onze tweede ontmoeting heb ik gezegd dat we elkaar nog eens zullen ontmoeten. Maar nu focus ik mij eerst op de flyweight divisie. Als zij naar beneden wil komen dan geef ik haar graag de mogelijkheid om voor de titel te vechten, Wees welkom.''

Samen kampioen
Valentina en Antonina willen de eerste zusters zijn die samen kampioen zijn in de UFC. Beide komen uit in de flyweight divisie en daar zal in de toekomst dus verandering in moeten komen. Tegen elkaar vechten is geen optie.

''Wij willen de eerste zussen worden die samen kampioen zijn in de UFC. Hoe en wanneer dat gaat gebeuren moeten we nog even kijken. Eén van ons zal dan de keuze moeten maken want tegen elkaar vechten is geen optie. Voor nu zie ik hier goed dus daarom moeten we het nog even bekijken.''

Jessica Eye
Op UFC 238 zal Shevchenko haar UFC Flyweighttitel voor het eerst verdedigen. Ze zal hier Jessica Eye treffen in de United Center, in Chicago. Bullet is echter niet bezorgd over dit gevecht en verwacht een dominante overwinning.

''Ze is een taaie tegenstandsters want ze is niet voor niets de nummer 1 uitdaagster. Maar ik weet dat ik beter ben dan haar dus ze kan alles proberen wat ze wil. Ze gaat waarschijnlijk worstelen maar dat kan ik ook. Ik ben niet bezorgd en ik zal laten zien waarom ik de UFC Flyweightkampioene ben.''

UFC Fight Night 149 Overeem vs. Oleinik, 20 april 2019, Yubileyny Sports Complex, St-Petersburg, Rusland


Main Card
Alistair Overeem vs. Alexey Oleinik
Islam Makhachev vs. Arman Tsarukyan
Sergei Pavlovich vs. Marcelo Golm
Ivan Shtyrokov vs. Devin Clark
Roxanne Modaferri vs. Antonina Shevchenko
Krzystzof Jotko vs. Alen Amedovski

Preliminary Card
Movsar Evloev vs. Seung Woo Choi
Sultan Aliev vs. Keita Nakamura
Alexander Yakovlev vs. Alex da Silva Coelho
Marcin Tybura vs. Shamil Abdurakhimov
Gadzhimurad Antigulov vs. Michal Oleksiejczuk
Magomed Mustafaev vs. Rafael Fiziev

 
REACTIES