next event
search
Bellator 221 Countdown | Patrício PitbullBron foto: Bellator MMA

Bellator 221 Countdown | Patrício Pitbull

May 9, 2019 Bellator ging langs bij titeluitdager Patrício Freire om te kijken hoe hij zich voorbereidt op zijn titelgevecht met Bellator Lightweightkampioen Michael Chandler. #Bellator221
Patrício Freire (31), beter bekend als Patrício Pitbull, maakte in 2010 zijn debuut voor Bellator. Pitbull kwam de organisatie binnen met een ongeslagen MMA-record, waarna hij meedeed aan het tweede seizoen van het Featherweight toernooi. Hier wist hij de finale te bereiken, maar verloor hierin van Joe Warren. Pitbull keerde terug in het vierde seizoen en wist ditmaal wel de finale te halen en te winnen. Hiermee verdiende hij een titelgevecht tegen Pat Curran. Echter, verloor Freire het titelgevecht via een split decision.

Ook zijn derde deelname aan het Featherweight toernooi was succesvol en ook deze keer won hij een titelgevecht met Pat Curran. Ditmaal wist hij Curran wel te verslaan en kroonde hij zich tot Bellator Featherweightkampioen. Hij wist zijn titel tweemaal succesvol te verdedigen totdat hij zijn titel verloor in een rematch aan Daniel Straus. Tussendoor verloor hij zijn Lightweightdebuut tegen voormalig UFC Lightweightkampioen Benson Henderson. Uiteindelijk won Pitbull zijn titel terug in een rubbermatch met Straus en verdedigde hij wederom tweemaal zijn titel. Nu stapt hij omhoog voor een superfight met Bellator Lightweightkampioen Michael Chandler. Saillant detail, Chandler versloeg tot tweemaal toe Pitbull's broer Patricky Freire. Waaronder een titelgevecht om de vacante Bellator Lightweighttitel. Freire heeft een MMA-record van 28-4, Bellator 16-4.

Bellator 221 Chandler vs. Pitbull, 11 mei 2019, Allstate Arena, Illinois, Amerika


Main Card
Michael Chandler vs. Patricio Freire | Bellator Lightweight titelgevecht
Douglas Lima vs. Michael Page | Halve finale Bellator Welterweight World Grand Prix
A.J. McKee vs. Pat Curran
Jake Hager vs. T.J. Jones

Preliminary Card
Adil Benjilany vs. Chris Lencioni
PJ Cajigas vs. Craig Fruth
Scott Wirtz vs. Josh Streacker
Bryan Bautista vs. Robert Fenicle
Askar Asker vs. Tylor Moore



REACTIES