next event
search
UFC Stockholm: Inside the Octagon - Gustafsson vs SmithBron foto: UFC

UFC Stockholm: Inside the Octagon - Gustafsson vs Smith

May 28, 2019 Dan Hardy en John Gooden analyseren het Main Event van #UFCStockholm tussen #2 Alexander Gustafsson en #4 Anthony Smith. Bekijk hier UFC #InsideTheOctagon.
Tijdens UFC Inside the Octagon analyseren John Gooden en oud UFC-vechter Dan Hardy de vechters voor het aankomende evenement. Deze editie staat centraal om het hoofdgevecht van UFC Stockholm tussen de #2 Light Heavyweight Alexander Gustafsson en #4 Light Heavyweight Anthony Smith.

Alexander Gustafsson (32) maakte zijn debuut voor de UFC in 2009. Met een ongeslagen MMA-record van 8-0 wist hij zijn eerste UFC-partij te winnen via knockout. Na een tegenslag in zijn tweede partij wist The Mauler zich te herpakken en bouwde een zegereeks van zes partijen op. Dit leverde hem een titelgevecht op met UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones. Gustafsson verloor via unanimous decision, maar enkeling zag een overwinning voor de Zweed. Twee jaar later vocht The Mauler andermaal voor de titel. Dit keer was het tegen toenmalig UFC Light Heavyweight, en huidig UFC Heavyweight, kampioen Daniel Cormier. Ditmaal verloor de Zweed via een split decision. Onder het motto driemaal scheepsrecht mocht Gustafsson drie jaar later met Jones strijden om de vacante Light Heavyweighttitel. Echter, trok hij ook hier aan het kortste eind. Bones wist het gevecht dit keer in de derde ronde te beëindigen via een technische knockout. Hij heeft een MMA-record van 18-5, UFC 10-5.

Anthony Smith (30) is bezig aan zijn tweede periode onder de UFC-vlag. In 2013 maakte hij zijn debuut voor de organisatie in een verloren partij tegen Antônio Braga Neto. Lionheart koos hierna voor een andere weg en wist sindsdien een zegereeks van zeven partijen op te bouwen. Tussendoor kroonde hij zich tot de Cage Fury CF - en Victory FC Middleweightkampioen. In 2016 keerde Smith terug naar de UFC en had hij grotendeels succes. Na zes partijen (4-2) koos hij voor een stap omhoog. Dit bleek een schot in de roos voor Lionheart en hij versloeg achtereenvolgens de voormalig UFC Light Heavyweightkampioenen Rashad Evans en Maurício Rua en Volkan Oezdemir, die van een verloren titelgevecht met Daniel Cormier afkwam. In maart van dit jaar daagde hij UFC Light Heavyweightkampioen Jon Jones uit voor zijn titel en verloor uiteindelijk via unanimous decision. Lionheart kon de titel claimen via een diskwalificatie door middel van illegale kniestoten van Jones, maar Smith koos ervoor om door te vechten. Hij heeft een MMA-record van 31-14, UFC 7-4.

UFC Fight Night 153 Gustafsson vs. Smith, 1 juni 2019, Ericsson Globe, Stockholm, Zweden

Main Card
Alexander Gustafsson vs. Anthonty Smith
Volkan Oezdemir vs. Ilir Latifi
Jimmi Manuwa vs. Aleksander Rakic
Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold
Damir Hadzovic vs. Christos Giagos
Daniel Tuymer vs. Sung-Bin Jo

Preliminary Card
Rostem Akman vs. Sergey Khandozhko
Tonya Evinger vs. Lina Länsberg
Stevie Ray vs. Leonardo Santos
Nick Hein vs. Frank Camacho
Bea Malecki vs. Eduarda Santana
Darko Stosic vs. Devin Clark
Joel Alvarez Danilo Belluardo




REACTIES