next event
search
Who's Next?Bron foto:

Who's Next?

Jul 22, 2019 We trekken Sean Shelby's schoenen aan om te kijken welke potentiële match-ups we kunnen maken na de UFC van afgelopen weekend.

Vorige zaterdag was de octagon neergestreken in de AT&T Center in San Antonio, Texas voor UFC on ESPN 4: Dos Anjos vs. Edwards. Op de main card stonden zes partijen waarvan drie (T)KO's en drie beslissingen. We trekken Sean Shelby's schoenen aan en gaan kijken welke potentiële match-ups er te maken zijn voor de winnaars.

Andrei Arlovski (28-18-2) vs. Jairzinho Rozenstruik (8-0): 
De voormalig kampioen Arlovski heeft eindelijk weer een winst op zijn record staan. Sinds maart 2018 had Arlovski drie partijen verloren en een partij is overturned naar een no contest.  De heavyweight heeft maar liefst 30 UFC partijen op zijn naam staan en heeft al bijna tegen iedereen gestaan in die divisie maar er is één heavyweight die nog niet op zijn resumé staat namelijk Jairzinho Rozenstruik. Rozenstruik is ongeslagen en heeft nu twee partijen gedraaid bij de organisatie, zijn laatste partij duurde niet meer dan 9 seconden en zo vinden wij dat hij wel een "big name" tegenstander verdient. De partij zou voor Arlovski weer een opstap kunnen zijn richting een top 15 tegenstander. Voor Rozenstruik is het een mooie kans om tegen een grote naam te staan en met winst ook richting een top 15 tegenstander te eisen.

Alexander "The Great" Hernandez (11-2) vs. Gregor Gillespie (13-0)
Afgelopen zaterdag wist Hernandez een unanimous decision binnen te slepen toen hij tegenover Francisco Trinaldo stond. Het record van Hernandez is behoorlijk en heeft maar twee keer verlies geleden waarvan eentje binnen de UFC aan de hand van Donald "Cowboy" Cerrone. "The Great" staat op nummer 13 in de lightweight rankings en kan dus wel een hogere tegenstander gebruiken in zijn volgende partij. Degene die net boven Hernandez staat is de ongeslagen Gregor Gillespie, de Amerikaan heeft een winstreak van 13 partijen en staat nog niet geboekt om te vechten. Zijn laatste partij was tegen Yancy Meideros en die wist die partij in de tweede ronde te stoppen via TKO.

Dan "The Hangman" Hooker (18-8) vs. Charles "Do Bronx" Oliveira (27-8-1NC)
De 29-jarige Nieuw Zeelander Hooker heeft dit weekend een TKO overwinning weten te scoren over James Vick. "The Hangman" had voor zijn verlies tegen Edson Barboza een win-streak van vier partijen. Na zijn partij tegen Barboza heeft Hooker wat tijd vrij gepakt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen zagen we zaterdag. Tijd voor een hoger gerankte tegenstander denken wij zo. Charles Oliveira staat op de elfde plek in de rankings en staat momenteel niet ingeroosterd om te vechten dus een mooie kans voor beide om actief te blijven en ze staan beide bekend om hun spectaculaire partijen, een win-win situatie dus.

Greg Hardy (5-1) vs. Tai "Bam Bam" Tuivasa (8-2)
Hardy kwam na zijn tijd bij de contender series van Dana White met een hoop heisa in de UFC. In zijn eerste partij werd hij gediskwalificeerd door een illegale knie tegen zijn tegenstander maar hij herpakte zich en heeft in de tussentijd twee winstpartijen op zijn naam gezet. Aangezien Hardy een voormalig American football speler is heeft hij veel fans opgebouwd en is hij erg verkoopbaar. Misschien is het tijd voor een gerankte tegenstander om te kijken waar hij past in de rankings. Tai Tuivasa heeft momenteel twee achtereenvolgende verliespartijen op zijn naam staan en zoekt naar een overwinning. Een kans voor Hardy om te laten zien wat hij in huis heeft en een kans voor Tuivasa om weer in de winst kolom terecht te komen.

Walt "Big Ticket" Harris (13-7-1NC) vs. Derrick "The Black Beast" Lewis
"Big Ticket" had dit weekend niet meer nodig dan 12 seconden om af te rekenen met Alexey Oleynik. In zijn laatste twee partijen heeft Harris maar 1 minuut en 2 seconden in de octagon gestaan en wil hij zijn weg in de rankings omhoog gaan klimmen. Een hele stap omhoog in competitie is Derrick "The Black Beast" Lewis maar de voordelen aan een overwinning op de voormalig titel uitdager zijn natuurlijk groots. Lewis staat momenteel op nummer vijf in de rankings en heeft twee achtereenvolgende verliespartijen op zijn naam staan (JDS en DC) dus die zou wel  een overwinning kunnen gebruiken. Een ding is zeker die partij zou voor vuurwerk gaan zorgen mochten ze beslissen om die te maken.

Leon Edwards (18-3) vs. Jorge "Gamebred" Masvidal (34-13)
Leon Edwards heeft afgelopen zaterdag de grootste overwinning van zijn carrière behaald met een winst over voormalig lightweight kampioen Rafael Dos Anjos. De Engelsman heeft een perfecte partij gedraaid en hij staat momenteel op nummer 12 in de rankings. Er is eigenlijk maar een partij om te maken voor Edwards en dat is een showdown met rivaal Masvidal. De twee hebben al wat historie nadat Masvidal's post-fight interview werd onderbroken door Edwards. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij "Gamebred" en die liep erop af en gave hem "3-piece and a soda" (drie stoten) nadat beide mannen al een partij hadden gedraaid. Ons lijkt het een mooie kans om hun ruzie in de octagon op te lossen. 
REACTIES