next event
search
UFC laat Cat Zingano gaanBron foto: Esther Lin - MMA Fighting

UFC laat Cat Zingano gaan

Aug 15, 2019 Na zes jaar en zeven UFC-partijen laat de UFC voormalig Women's Bantamweight titeluitdaagster Cat Zingano gaan. Zingano geeft haar statement.
De UFC laat Cat Zingano gaat na zes jaar en zeven UFC-partijen. Alpha won vier titels voordat ze de UFC binnenkwam met een ongeslagen MMA-record. Ze won zowel de Flyweighttitel als de Bantamweighttitel voor Ring of Fire en Fight to Win.

UFC-carrière
Zingano begon haar UFC-tijdperk met twee overwinningen tegen Miesha Tate en Amanda Nunes waardoor ze een titelgevecht verdiende tegen toenmalig UFC Women's Bantamweightkampioen Ronda Rousey. Ze begon haar titelgevecht te emotioneel en ongecontroleerd waardoor Rowdy haar al na 14 seconden kon af laten tikken via een armbar submission. Sindsdien kwam haar UFC-carrière in een neerwaartse spiraal. Ze verloor daarna achtereenvolgens van Julianna Peña en Ketlen Viera. Ze wist uiteindelijk een overwinning te boeken tegen Marion Reneau, maar verloor vervolgens haar laatste partij tegen Megan Anderson. Zingano kreeg Anderson's teen in haar oog waardoor ze niet meer verder kon vechten.

Statement
In gesprek met ESPN-journalist Ariel Helwani liet Zingano weten wat haar kant van het verhaal is.

''Ik wilde het ultimatum niet aannemen deze keer,'' aldus Zingano. ''Dus je kunt wel zeggen dat het wederzijds was. Ik een project die heel, heel belangrijk is voor mij, de MMA-gemeenschap en de fans. Daarom moest ik mezelf, mijn zoon, mijn training en het project voorop zetten, voordat ik iets kon geven aan de UFC. De timing is shit maar deze dingen gebeuren, ik ben nog steeds een vechter en klaar om dingen kapot te maken.''REACTIES