next event
search
Fight Explosion was uitverkocht en 'BRUUT'!Bron foto: Rick Janssen

Fight Explosion was uitverkocht en 'BRUUT'!

Oct 7, 2019 Zaterdag 5 oktober vond het ‘Fight Explosion presents Enfusion Live’ evenement plaats in Dordrecht. Dit is niet alleen een bijzonder evenement door de uitverkochte zaal, maar ook omdat er een jacht is op vechtsportevenementen.

In 2018 werden meerdere vechtsportevenementen achter elkaar afgelast in en rondom Den Haag. Er zou sprake zijn van een verhoogd risico voor de veiligheid en de openbare orde. Volgens de gemeente kwamen er meldingen binnen en die worden heel serieus genomen. Sindsdien heeft gemeente Den Haag besloten geen vergunningen meer te geven voor vechtsportevenementen.

Organisaties dachten dit te kunnen omzeilen door uit te wijken naar andere gemeentes, helaas mengde Den Haag zich hier ook in. Zo werd het Global Fights Holland Gala van Hans Massing in Monster ook gecanceld. De gemeente Westland had een negatief advies gekregen van de Haagse gemeenteraad. In Zoetermeer werd ook een stokje gestoken voor een gala. Nog steeds blijft gemeente Den Haag het organiseren van vechtsportgala’s verbieden. Het is duidelijk dat de vechtsport onder een vergrootglas ligt en er nog steeds een verkeerd beeld bestaat van de sport. Dat het evenement van Fight Explosion in Dordrecht kon plaatsvinden is dan wel weer een stap in de goede richting. 

Het is duidelijk dat de gala’s gemist zijn in de omgeving. De vraag naar een avond vol mooie partijen was zo groot, dat de organisatie een stop moest zetten op de online kaartverkoop. Optisport Sportboulevard zat bomvol met enthousiastelingen vanuit het hele land. Onder die enthousiastelingen zat ook Ruben Kraus (19) uit Zutphen, die voor het eerst een vechtsportgala bezoekt. 

“Als ik deze ervaring in 1 woord zou moeten omschrijven, dan zou dat ‘BRUUT’ zijn! De sfeer in de zaal en de spanning die bij de gevechten komt kijken, zorgen voor een geweldige beleving. Je kan echt het hart van de vechter zien wanneer ze harde stoten moeten incasseren. Prachtig! Alle vechters waren mooi om te zien, maar er is er 1 die echt indruk op mij heeft gemaakt. Dat was Tarik Lyachat. Hij is niet alleen heel goed, maar ik vond het ook super leuk om te zien dat die zijn tegenstander tijdens het gevecht aan het uitdagen was en hem eigenlijk in zijn gezicht duidelijk maakte: ‘je doet me geen pijn’. Ik heb echt een geweldige avond gehad en ben weer een ervaring rijker!”, aldus Ruben. 

De avond is ook verlopen zonder enige ongeregeldheden, de sfeer was enorm goed ondanks de drukte. De vechtsport heeft er in ieder geval een nieuwe fan bij, wellicht dat de gemeente zich daarbij aansluit. 




REACTIES