next event
search
GLORY 70: Hongerige Nederlandse vechters in actieBron foto:

GLORY 70: Hongerige Nederlandse vechters in actie

Oct 25, 2019 Nederlandse toppers komen in actie tijdens GLORY 70 in Lyon. Buiten de Nederlanders zijn ook de andere vechters een genot om naar te kijken.

Nederland is weer goed vertegenwoordigd op de kaart van GLORY 70 in Lyon. Murthel Groenhart, Zakaria Zouggary en Jason Wilnis zullen de ring betreden zaterdag 26 oktober. Veronica zal zaterdag het gevecht van Groenhart om 23:20 online uitzenden.

Doping
Murthel Groenhart zou het eerst opnemen tegen Cédric Doumbé voor de weltergewichttitel. Doumbé heeft het gevecht moeten cancelen vanwege een elleboogblessure, tot groot ongenoegen van Groenhart die hem een bangerik noemde. Ondanks het statement van Cédric wordt de afzegging mysterieus genoemd, er wordt gespeculeerd dat de weltergewichtkampioen bang is of iets met doping te maken heeft. Murthel zal nu vechten voor de interim-titel tegen de Amerikaan Troy Jones, die ook zeker niet moet worden onderschat. 

Spectaculair
Zakaria Zouggary, die bekend staat om zijn spectaculaire vechtstijl, staat tegenover Abdellah Ezbiri. Beide vechters hebben net een verlies achter de rug en kunnen een winst goed gebruiken. De relatief jonge Zouggary doet niet onder aan ervaring vergeleken met de 33-jarige Ezbiri. Er wordt verwacht dat de 2 hongerige vechters een knal partij zullen neerzetten. 

Clash
De Surinaamse Donovan Wisse zal Jason Wilnis treffen in de ring. Wisse traint al een lange tijd in Nederland en heeft al een paar mooie winsten op zijn naam staan. Wilnis heeft een wisselvallige record, onlangs verloor hij nog op KO van Alex Pereira tijdens GLORY 65 in Utrecht. De Nederlandse vechter is ongetwijfeld gebrand om als winnaar uit Lyon te vertrekken. Donovan zal deze winst natuurlijk niet cadeau geven, de nummer 2 middengewicht heeft laten zien dat hij niet moet worden onderschat. Verwacht een spannende clash!

Bestolen
Een andere vechter die zaterdag in actie komt, is Nordine Mahieddine. De Fransman verloor vorig jaar op controversiële wijze de finale van het zwaargewichttoernooi tijdens WFL Final 8. Mahieddine heeft het duidelijk naast zich neergelegd en is opgestapt naar een groter podium. De Rus Kirill Kornilov verwelkomt, na zijn verlies van Roel Mannaart, Nordine terug bij GLORY. Beide zwaargewichten hebben een GLORY record van 2 verliezen, beide hebben ze wat recht te zetten.




REACTIES