next event
search
Murthel Groenhart vecht voor interim Welterweight titel op Glory 70Bron foto:

Murthel Groenhart vecht voor interim Welterweight titel op Glory 70

Oct 18, 2019 Murthel Groenhart kan nog steeds een titel winnen op Glory 70.
Voormalig Glory Weltweight Kampioen Murthel 'The Predator' Groenhart heeft nog steeds zicht op iets tastbaars tijdens Glory 70 in Lyon, Frankrijk. Met het wegvallen van Glory Welterweight Kampioen Cédric 'Le Meilleur' Doumbé treft The Predator nu Troy 'Trouble' Jones voor de interim titel in Frankrijk.

Interim titel
Eerder deze week bracht Doumbé naar buiten dat hij zich helaas moet afmelden voor zijn titelpartij van volgende week. Een blessure weerhoudt de kampioen ervan om zijn titel te verdedigen op Glory 70. Gister kondigde Glory-CEO Marshall Zelaznik, tijdens de GLORY: Collision 2 persconferentie met Rico Verhoeven en Badr Hari, aan dat Groenhart voor de interim Glory Welterweight titel zal vechten. Hierdoor blijft The Predator op de Glory 70 kaart staan in Lyon. De vierde gerankte Glory welterweight Troy Jones pakt de partij op short notice aan. Groenhart liet via sociale media weten dat hij in 2017, anders dan Doumbé, wel een titelgevecht aanging met een blessure. Destijds versloeg hij Le Meilleur om zich te kronen tot kampioen.



''Twee weken voor mijn titelgevecht in 2017 scheurde ik mijn meniscus,'' aldus Groenhart. ''Ze vertelde mij dat ik niet meer kon vechten. Ik sprak met mijn trainer Mike Passenier en vroeg hem om tegen niemand te praten over mijn blessure en dat ik ging vechten om de titel te pakken. En weetje wat? Ik vocht en vocht wat meer en pakte hem zijn titel af. Ik had geen excuus, ik deed wat ik moest doen en regelde mijn zaken. Dus twee jaar geleden, op 25 augustus 2017, werd ik de welterweight kampioen met een gescheurde meniscus.''



REACTIES