next event
search

Proef vast de sfeer van Rico Verhoeven vs Badr Hari

Oct 15, 2019 Na bijna 3 jaar treffen Rico ‘The King of Kickboxing’ Verhoeven en Badr ‘The Golden Boy’ Hari elkaar op donderdag 17 oktober tijdens de officiële GLORY persconferentie.

Al 3 jaar wordt er uitgekeken naar de GLORY: COLLISION 2 rematch tussen Verhoeven en Hari op zaterdag 21 december in Arnhem. Deze rematch is gedoopt tot dé partij van de eeuw, de zwaargewichten hebben het gepresteerd om GelreDome al maanden van te voren uit te verkopen. Niet alleen het verwachtte vuurwerk heeft hiervoor gezorgd, maar ook het verhaal rondom de aartsrivalen. 

Als Badr vecht zijn spektakel en knock-outs gegarandeerd, dat is wat hem zo’n gewilde vechter maakt. Van de 106 gewonnen partijen zijn er 92 op knock-out afgesloten. Dit effect wordt ook nog eens versterkt door de mythe rondom hem heen. Want bij welk programma, of in welk interview verschijnt hij nou? Geen. Rico daarentegen wordt een puntjesvechter genoemd. Van de 55 gewonnen wedstrijden heeft hij er 16 op knock-out gewonnen. Tevens staat hij in tegenstelling tot Hari graag in de belangstelling en schuift graag aan bij verschillende programma’s, wat hem nog wel eens kritiek oplevert van zijn fans.

Het laatste gevecht tussen de 2 tegenpolen werd door ongeveer een miljoen Nederlanders bekeken. In de 1e ronde leken de vechters aan elkaar gewaagd te zijn. Helaas liep Badr in de 2e ronde een blessure op en stopte de scheidsrechter de wedstrijd. Een anticlimax. Sindsdien werden overal discussies gevoerd over wie van de 2 de partij nou had gewonnen, als Hari niet een spier in zijn rechterarm had gescheurd. 

Door omstandigheden in het privéleven van ‘The Golden Boy’ heeft het 3 jaar geduurd voor de rematch kan plaatsvinden. Juist door de anticlimax van het vorige gevecht, alle media aandacht die er is en is geweest, wordt er verwacht dat COLLISION 2 nog populairder zal zijn. Zal de spanning tussen de aartsrivalen ook net zo opgelopen zijn als tussen de fans van de kampen?

Het mentale gevecht begint op het moment dat de 2 zwaargewicht iconen elkaar in de ogen kijken. De hele persconferentie zal donderdag live uitgezonden worden via YouTube en Facebook vanaf 16:00. Kijk en proef de sfeer!

Vergeten hoe het vorige keer ging? Bekijk hier de staredown van december 2016 tijdens de weging van GLORY COLLISION.




REACTIES