next event
search
Seminar Ernesto Hoost en Andy Souwer groot succesBron foto: Rick Jansen

Seminar Ernesto Hoost en Andy Souwer groot succes

Oct 1, 2019 Ernesto Hoost en Andy Souwer verzorgden een benefiet seminar afgelopen zondag in Breda. De seminar is speciaal georganiseerd om kansarme jongeren te steunen in Cambodja.

In twee seminars van twee uur delen de kampioenen hun technieken met de deelnemers. Voor de nieuwelingen: Ernesto Hoost is 4 maal K-1 wereldkampioen en Andy Souwer is 2 maal K-1 MAX wereldkampioen en 4 maal shootboxing wereldkampioen. Souwer is tevens nog steeds actief, hij stond in 2018 nog in de ring bij Enfusion en vecht nu voor ONE Championship. Door de hoeveelheid ervaring die de heren samen mee brengen, is een leerzame seminar gegarandeerd. 


Bron foto: Rick Jansen

Het seminar wordt in het Engels gehouden, veel buitenlandse vechtsport liefhebbers zijn erop afgekomen. Andy begint met een warming up en iedereen doet lekker fanatiek mee. Er wordt ook direct aandacht besteed aan het voetenwerk, de ene vechter moet stappen waarna de ander hem moet volgen. Daarna komen de jabs en lowkicks aan de beurt, hoe leidt je goed in en hoe trap je naar het lichaam of hoofd. Nu is het de beurt aan Hoost. Ernesto behandelt de techniek van het blokken van een lowkick en het counteren daarop. De typische Hoost combinaties worden ook meegegeven aan de pupillen. Alle combinaties beginnen met een inleiding en worden uitgebreid tot een aanval. Ondanks de serieuze technieken worden er ook grappen gemaakt, het was een ontspannen seminar.


Bron foto: Rick Jansen

Na afloop kon iedereen even persoonlijk met Hoost en/of Souwer op de foto en de hand schudden. Tevens werden er prachtige prijzen verloot tijdens de loterij, waarbij het opgehaalde geld naar de projecten in Cambodja gaat. Als je een lot in de pauze had gekocht, kon je kans maken op prijzen zoals bokshandschoenen van Ernesto Hoost, kaartjes voor Enfusion in Dordrecht, personal training van Hoost, Souwer, Cor en Nick Hemmers, een maand trainen bij Hemmers Gym en zelfs een maand trainingskamp in Cambodja. 

Samen met de kampioenen is er tijdens deze benefiet seminar €2000,- opgehaald. Voor meer informatie en mogelijkheden voor donaties, ga dan naar YouthMatters of Kingdom Fight Gym.

Alle foto's gemaakt door Rick Jansen zijn op onze Facebook te vinden.



REACTIES