next event
search
Alistair Overeem vs. Jairzinho Rozenstruik Main Event van UFC WashingtonBron foto:

Alistair Overeem vs. Jairzinho Rozenstruik Main Event van UFC Washington

Nov 5, 2019 Alistair Overeem heeft niet lang hoeven wachten op een nieuwe tegenstander. Jairzinho Rozenstruik pakt de uitdaging op.
Alistair Overeem heeft een nieuwe tegenstander te pakken voor UFC on ESPN 7. Niemand minder dan Jairzinho Rozenstruik stapt in om Walt Harris te vervangen. De Surinamer versloeg afgelopen weekend Andrei Arlovski via knock-out binnen 29 seconden.

UFC Washington
Alistair Overeem stond al gepland om een opwachting te maken in de UFC-Octagon op 7 december, in Washington DC. The Reem fungeert hier als Main Event en zat sinds vrijdag zonder tegenstander. Walt Harris heeft zich noodgedwongen teruggetrokken uit de partij wegens de vermissing van zijn stiefdochter Aniah Blanchard. Tijdens een post-fight interview gaf Rozenstruik al aan dat hij geïnteresseerd was om in te vallen.

''Ja zeker weten,'' aldus Rozenstruik. ''Als de UFC mij de kans geeft, zet mij maar in. Alistair is een geweldige vechter en een legendarische man. Voor mij zou het nice zijn om tegen hem te vechten, zeker weten.''

Overeem vs. Rozenstruik
Het is duidelijk dat er een groot verschil zit in MMA-ervaring. Overeem beschikt momenteel over 63 MMA-partijen tegenover de 9 MMA-partijen van Rozenstruik. The Reem won zijn laatste twee partijen via een eerste ronde TKO. Bigi Boy is nog altijd ongeslagen en won hierdoor zijn laatste negen partijen, waarvan acht op (T)KO. Overeem zal voor de tweede keer dit jaar de UFC-Octagon instappen. Voor Rozenstruik, die dit jaar zijn UFC-debuut maakte, zal het zijn vierde partij worden van 2019. Waar de Surinamer vooral bekend staat als een knock-out specialist met een verwoestende jab, beschikt Overeem over het totale pakket. The Reem heeft een sterke ground game en beschikt over zeventien submission finishes op zijn record. Hij heeft een MMA-record van 45-17 (1), UFC  10-6. Rozenstruik heeft een MMA-record van 9-0, UFC 3-0.

Struve
Naast het Nederlands tintje in het Main Event zal er nog een Nederlander zijn opwachting maken in Washington. Stefan Struve stapt uit zijn korte pensioen en treft Ben Rothwell.



REACTIES