next event
search
Derrick Lewis weet wie hij wil na UFC 244 : 'Greg ‘I Beat My Wife Because I Can’t Breathe’ Hardy'Bron foto: Esther Lin - MMA Fighting

Derrick Lewis weet wie hij wil na UFC 244 : 'Greg ‘I Beat My Wife Because I Can’t Breathe’ Hardy'

Nov 1, 2019 Derrick Lewis wil dit weekend het UFC Heavyweight knock-outs record verbreken. Hij treft Blagoy Ivanov op UFC 244.
Derrick Lewis treft dit weekend Blagoy Ivanov op de Main Card van UFC 244. The Black Beast beschikt voor het eerst uit zijn carrière over een negatieve reeks. Lewis verloor een titelgevecht van Daniel Cormier en wist daarna ook niet te zegevieren tegen voormalig UFC-kampioen Junior dos Santos.

Gezonder en lichter
The Black Beast vocht zijn laatste partij in maart en onderging daarna een knieoperatie. Hierdoor kon Lewis goed zijn rust pakken en veranderde hij wat aspecten in zijn trainingsschema. Hij wil dit weekend het record van meeste UFC Heavyweight knock-outs verbreken.

''Je zal mijn volledige potentie zien,''aldus Lewis tegen MMA Junkie. ''Zelfs het ademen, mijn cardio en alle andere dingen zijn beter dan in mijn eerdere partijen. Allemaal omdat ik mijn dieet volg en omdat ik meer train, veel meer... Dit is 100% zeker het lichtste dat ik ooit ben geweest in een UFC-gevecht.''

''Ik zal waarschijnlijk winnen via knock-out, een knock-out is altijd goed. Dan zal ik de meeste UFC Heavyweight knock-outs hebben, dus dat zal mooi zijn.

Bijna-doodervaring
Lewis was niet bekend met zijn tegenstander Ivanov, enkel wat highlights uit een verloren partij met Junior dos Santos. MMA Junkie journalist Mike Bohn verteld over Ivanov's bijna-doodervaring nadat hij meerdere malen was gestoken. The Black Beast weet vervolgens snel op een typische Lewis manier te reageren.

''Echt, sh*t uhm, ik heb ook erge dingen meegemaakt, sh*t. Ik heb al een paar keer een aantal maaltijden gemist en ik voelde me ook alsof ik dood ging.'' 

Huiselijk geweld

Lewis heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij vechters met huiselijk geweld aanklachten graag wil aanpakken. Greg Hardy werd in 2014 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden. Hardy ging in hoger beroep waar de aanklacht uiteindelijk werd kwijtgescholden omdat het slachtoffer (Ex-vriendin red.) niet kwam opdagen om te getuigen. Hardy treft volgende week Alexander Volkov op short notice in Moskou. Lewis laat weten dat hij Hardy graag wil ontmoeten na UFC 244.

''Dat zal goed zijn. Wat is zijn naam? Greg? Greg ‘I Beat My Wife Because I Can’t Breathe’ Hardy. Ik zal graag tegen hem vechten! Het zal geweldig zijn om tegen hem te vechten in mijn volgende partij.''

UFC 244: Masvidal vs. Diaz, 2 november 2019, Madison Square Garden, New York, Amerika

Main Card
#3 Jorge Masvidal vs. #6 Nate Diaz | Baddest Motherf*cker in the Game titelgevecht
#4 Kelvin Gastelum vs. #9 (WW red.) Darren Till | Middleweight gevecht
#8 Stephen Thompson vs. #14 Vincente Luque | Welterweight gevecht
#5 Derrick Lewis vs. #8 Blagoy Ivanov | Heavyweight gevecht
#10 Kevin Lee vs. #11 Gregor Gillespie | Lightweight gevecht

Preliminary Card
#7 Corey Anderson vs. #11 Johnny Walker | Light Heavyweight gevecht
#12 Shane Burgos vs. Makwan Amirkhan | Featherweight gevecht
#11 Brad Tavares vs. #13 Edmen Shahbazyan | Middleweight gevecht
Andrei Arlovski vs. Jairzinho Rozenstruik | Heavyweight gevecht

Early Preliminary Card
# Katlyn Chookagain vs. #5 Jennifer Maia | Women's Strawweight gevecht
Lyman Good vs. Chance Rencountre | Welterweight gevecht
Julio Arce vs. Hakeem Dawodu | Featherweight gevecht



REACTIES