next event
search
'Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson op 18 april'Bron foto:

'Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson op 18 april'

Nov 26, 2019 Vijfmaal is scheepsrecht zullen we maar zeggen. Na vier mislukte pogingen staat de vijfde gepland voor 18 april in Brooklyn.
UFC Lightweight Kampioen Khabib Nurmagomedov treft Tony Ferguson mogelijk op 18 april in Brooklyn, New York. We blijven sceptisch want vier keer eerder trokken de MMA-Goden de stekker eruit. Daarnaast mag vermeld worden dat Ferguson zijn contract nog niet heeft getekend.

Akkoord
Dana White's vast ESPN-journalist Brett Okamoto bracht het nieuws via sociale media naar buiten. Hierin gaf hij aan dat de heren akkoord gingen met de datum, maar dat er nog niets is getekend. Inmiddels heeft Khabib's manager Ali Abdelaziz een foto gepost waarin is te zien dat The Eagle zijn contract heeft ondertekent.



''Breaking: Via UFC-president Dana White, KHABIB VS TONY wordt gericht als Main Event van een PPV-event op 18 april in Brooklyn'', aldus Okamoto. ''Contracten zijn nog niet getekend, maar beide heren zijn geïnteresseerd in de datum en matchup.''

Viermaal
Het gevecht stond vier keer eerder gepland en vier keer werd het ook weer gecanceld. De eerste ontmoeting stond gepland tijdens de finale kaart van The Ultimate Fighter 22, maar Khabib trok zich terug wegens een blessure. De tweede poging stond gepland voor UFC on FOX 19, maar ditmaal was het Ferguson die zich terugtrok wegens een longprobleem. De derde poging stond vast voor UFC 209, waar de interim UFC Lightweight titel op het spel stond. Khabib eindigde uiteindelijk in het ziekenhuis wegens een slechte weight cut. Tot slot stond de vierde poging gepland voor UFC 223 waar Ferguson geblesseerd moest afhaken nadat hij was gestruikeld over een camerakabel tijdens Fight Week.

Zegereeks
Zowel Khabib (28-0, UFC 12-0) als Ferguson (25-3, UFC 15-1) beschikken over een UFC-zegereeks van twaalf partijen. De ongeslagen UFC-kampioen is zelfs bezig aan een zegereeks van 28 professionele MMA-partijen.




REACTIES