next event
search
Rico Verhoeven vs Badr Hari toch wereldtitel gevechtBron foto: ODC/Mixfight

Rico Verhoeven vs Badr Hari toch wereldtitel gevecht

Nov 15, 2019 Collision 2: Rico Verhoeven versus Badr Hari toch wereldtitelgevecht in Gelredome Arnhem.

Het gevecht van Rico Verhoeven en Badr Hari op 21 december in de Gelredome zal alsnog om de wereldtitel gaan. Ondanks dat tijdens de persconferentie werd gezegd dat het geen titelgevecht is en ook niet zal worden, heeft GLORY toch anders besloten. 

De fans
Marshall Zelaznik, CEO van GLORY, geeft aan dat ze het format zonder wereldtitel als inzet wilden behouden. De 1e wedstrijd tussen Verhoeven en Hari was ook geen titel gevecht. “Alle supporters bleven maar schreeuwen om een titelgevecht. Daarom hebben we besloten om de fans datgene te geven wat ze zo graag willen: een world heavyweight championship", zegt Zelaznik tegen De Telegraaf.

Gek wonder
Tijdens de persconferentie in oktober zei Rico al dat ook dit gevecht als een titelstrijd voelde. Of hij nou de titel zou verdedigen of niet, mocht hij dit verliezen dan zou hij zich geen wereldkampioen meer voelen. “Als ik zou verliezen, wanneer een gek wonder zou gebeuren […] hij (Badr, red.) kan vast beginnen met bidden, dan voel ik me niet eens meer de kampioen dus dan kan ik hem de belt gewoon geven”, zei Rico in oktober. 

‘Title shot’
Niet alleen is dit gevecht veranderd in een wereldtitelpartij, maar zijn er ook nog andere spetterende matches toegevoegd aan de fight card. Zo krijgt Ertugrul Bayrak een title shot tegen Alex Pereira. Pereira die nu ook de interim lichtzwaargewichtkampioen is, verdedigt zijn middengewichttitel.

Vuurwerk
Mohammed Jaraya komt ook weer in actie, hij zal het opnemen tegen Massaro Glunder. Glunder won op punten tijdens GLORY 69 in Düsseldorf van Arbi Emiev. Jaraya heeft daarentegen 2 verliezen achter de rug en kan een winst goed gebruiken. De Nederlandse vechters zullen naar verwachting voor vuurwerk zorgen. 




REACTIES