next event
search
Vermakelijke 'BMF' titelgevecht eindigt in anticlimaxBron foto: Getty Images

Vermakelijke 'BMF' titelgevecht eindigt in anticlimax

Nov 3, 2019 The Baddest Motherf*cker in the Game is zojuist gekroond.
Zojuist vond het titelgevecht voor The Baddest Motherf*cker in the Game plaats. Jorge 'Gamebred' Masvidal nam het hier op tegen Nate Diaz. Zoals verwacht werd het een vermakelijke partij waarin veel uitgedeeld en geïncasseerd werd. Helaas eindigde de avond in een anticlimax via een doktersbesluit in het voordeel van Masvidal.


Foto: ESPN MMA

Oorlog
Van begin tot eind was het gevecht een brute oorlog waarin vooral Masvidal uitdeelde en Diaz incasseerde. Gamebred wist Diaz al vroeg in de eerste ronde te trakteren op een snee via een elleboog. Diaz bleef Masvidal continue onder druk zetten maar moest veel stoten en trappen incasseren. De Stocktonaar wist in een wat lagere volume combinaties uit te delen maar dit werd steeds weggelachen door Masvidal.

Snee
Winst of verlies, Diaz eindigt een gevecht grotendeels bloedend. Dit komt door de hoeveelheid littekenweefsel die hij heeft op zijn gezicht. Desalniettemin is dit geen reden voor Diaz om te stoppen en vecht hij zich er altijd doorheen. Diaz brengt een gevecht het liefst naar de latere rondes, in dit geval de 4e en 5e rondes, om vervolgens te temporiseren. Des te groter was de verrassing dat de dokter besloot om de partij te beëindigen na de derde ronde. Diaz stond namelijk al klaar om te beginnen aan de vierde ronde. 


Foto: Getty Images

Rematch
Het besluit van de dokter wordt nagenoeg door iedereen verafschuwd. Zowel Masvidal als Diaz hebben aangegeven dat ze de partij gelijk overnieuw willen doen. Het is niet de eerste keer dat er commentaar is op de New York State Athletic Commission en zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn. UFC-commentator Joe Rogan speelde hier al snel op in door aan te geven dat de rematch in Las Vegas moet plaatsvinden.



REACTIES