next event
search
Alistair Overeem: 'Een beetje te snel gestopt'Bron foto:

Alistair Overeem: 'Een beetje te snel gestopt'

Dec 9, 2019 Daniel Cormier is van mening dat Rozenstruik de scheidsrechter moet bedanken dat hij Overeem niet de laatste vier seconden liet uitlopen.
Alistair Overeem moet zijn weg naar de titel opnieuw inzetten nadat Jairzinho Rozenstruik zijn winstreeks afgelopen weekend beëindigde. The Reem leek af te stevenen op een zekere overwinning via de jurykaarten maar het noodlot sloeg acht seconden voor het einde toe. Bigi Boy had nog één troef in de hand en ging voor de knock-out.

Te snel
Op alle jurykaarten (D. Crosby 4-0, S. D'Amato 3-1 en C. Lee 3-1 red.) stond Overeem voor en leek de partij te eindigen in een unanimous decision overwinning voor The Reem. Acht seconden voor het einde besloot Rozenstruik nog een verwoestende stoot uit te delen en met succes. Overeem liet via Twitter weten dat de partij een beetje te vroeg gestopt was.



''Ik krijg nu hechtingen, mijn lip is momenteel niet zo sexy'', aldus Overeem. ''Een beetje te snel gestopt als je het mij vraagt, maar ik hoop dat jullie genoten hebben van het gevecht.''

Knock-out of knock down
Terwijl Overeem neerging via de verwoestende stoot van Rozenstruik liep Bigi Boy weg om de overwinning te claimen. Scheidsrechter Dan Miragliotta had op dat moment de partij nog niet gestopt. Inmiddels stond Overeem direct op in de wetenschap dat de partij nog slechts enkele seconden zou duren. De begrijpelijk aangeslagen Overeem waggelde wat op zijn benen waarna Miragliotta de partij afblies.

Voormalig UFC Light Heavyweight - en Heavyweight kampioen Daniel Cormier werkte deze avond als commentator en liet weten dat Rozenstruik de scheidsrechter moet bedanken dat hij Overeem de laatste vier seconden niet rustig liet uitlopen en/of bijkomen. Want de Surinamer was zelf al weggelopen zonder dat Miragliotta de partij had afgeblazen, dus een mogelijke ground and pound is hier niet ter sprake. Heeft Overeem gelijk en is de wedstrijd te snel afgeblazen?



REACTIES