next event
search
'Documentaire Badr een indringend portret'Bron foto: ODC/Mixfight

'Documentaire Badr een indringend portret'

Dec 19, 2019 Iedere dag deze week staat in het teken van het gevecht van Rico Verhoeven tegen Badr Hari. Om in het thema te blijven is de docu-serie van Badr een aanrader om op te zetten.

De 3-delige docu-serie Badr geeft een uniek kijkje in zijn privé leven en schets een indringend portret. In de eerste 2 afleveringen wordt Badr Hari de laatste 90 dagen voor hét gevecht tegen Rico Verhoeven gevolgd.

Openhartig
In deze documentaire laat Hari niet alleen de kijker een blik werpen op zijn gezinsleven, maar komt ook zijn omstreden verleden aanbod. Badr is erg openhartig en eerlijk over de fouten die hij heeft gemaakt en de lessen die hij heeft geleerd. Hij duikt in het verleden, houdt zichzelf een enorme spiegel voor en daar kan heel Nederland naar kijken. De bedoeling van de makers was om te zorgen dat wij als kijker zouden zeggen: dat hebben we niet eerder gezien. 

Sober
Een beeld van de iconische zwaargewicht in een klein sober appartement die kijkt naar de wedstrijd van Rico Verhoeven tegen Guto Inocente geeft weer hoe zijn leven er op dit moment uit ziet. Elke dag probeert Hari 1 wedstrijd van de wereldkampioen te bekijken. Hij grapt nog dat het er niet zoveel zijn, dus het is veel herhaling. Kijkend naar de wedstrijd is hij opzoek naar plekken waar hij tussen kan komen, waar Rico gaten laat. 

Over Rico is Badr altijd erg duidelijk geweest, hij is niet onder de indruk. Nu zou er gedacht kunnen worden dat de ‘Bad Boy’ nooit onder de indruk is van een vechter, maar zelf geeft hij aan dat het wel eens anders is geweest. Volgens Badr hebben sommige vechters gewoon ‘iets’ wat indruk maakt, Rico heeft dat ‘iets’ niet. 

Ontknoping
De 3e en laatste aflevering gaat over de week voor het gevecht, het gevecht zelf op zaterdag 21 december en alles daar omheen. Het laat ook zien hoe de vrouw van Badr, Daphne, en Mike Passenier de wedstrijd beleven. Voor Hari is verliezen geen optie, zaterdag is de ontknoping. Een week later, op zaterdag 28 december, zal de laatste aflevering op Videoland beschikbaar zijn.




REACTIES