next event
search
Rico vs. Badr onder toeziend oog van een uitverkocht GelreDomeBron foto: ODC - Mixfight European Fight Network

Rico vs. Badr onder toeziend oog van een uitverkocht GelreDome

Dec 20, 2019 31.000 fans zullen aanwezig zijn tijdens de rematch tussen Rico Verhoeven vs. Badr Hari!
Glory COLLISION 2 gaat nu al de record boeken in van Glory Kickboxing. Nog nooit waren er zoveel fans live aanwezig tijdens een evenement. Het GelreDome zal morgen bezocht worden door 31.000 fans! Het is officieel het grootste kickboks titelgevecht in de geschiedenis van de sport en het grootste kickboks evenement in Europa ooit.

Deze statistieken bracht Glory Kickboxing later deze middag naar buiten. Glory COLLISION 2 heeft hierdoor de verwachtingen al voor het gevecht helemaal waargemaakt. Het enige wat ons nog rest is achterover leunen en genieten van de atleten in de ring.

Sportiviteit
De fans die zaterdag de route naar het GelreDome afleggen kunnen preventief gefouilleerd worden op wapens. Dit zal tussen 12.00u en 05.00u zijn. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft dit besloten nadat de politie aangaf dat er aanwijzingen zijn 'dat personen met antecedenten (een verleden red.) op het gebied van geweld en wapens' aanwezig zullen zijn. De staredown tussen Verhoeven en Hari eindigde met een hand en omhelzing om het respect voorop te zetten. Later lieten Verhoeven en Hari in een interview met MMA DNA weten dat het vooral om respect gaat en dat de sport voorop staat.

''Voor mij is dit gewoon een duidelijke boodschap naar iedereen, dat het natuurlijk gewoon om de sport gaat en dat is wat belangrijk is'', aldus Hari. ''Laat het vechten gewoon aan ons over morgen en laat de rest gewoon genieten.''

''We moeten gewoon laten zien dat dit de sport is'', laat Verhoeven weten aan MMA DNA. ''De sport waar wij allen, wij samen, Badr en ik van genieten om het te beoefenen. En al de mensen die er zijn die kunnen genieten om naar ons te kijken. Letterlijk dat is het, snapje. Voor de rest is er geen haat, we willen gewoon winnen. Dat is waarvoor wij kei hard trainen, we willen winnen en graag laten zien dat we de allerbeste zijn.''

Programma en uitzendtijden
Glory Super Series en Glory 74 zullen aangeboden worden via de streamingsdienst van Kijk.nl. Om 20.00 uur begint de uitzending op Veronica dat gepresenteerd wordt door Hélène Hendriks met Remy Bonjasky en Jamal Ben Sadik als analisten en Mark Schaaf zal verslag doen vanuit het GelreDome. Om 21.00u zal de COLLISION 2 kaart van start gaan.

Glory Collision 2 (20.00 - Veronica)
(C) Rico Verhoeven vs. Badr Hari | Glory Zwaargewicht titelgevecht
Luis Tavares vs. Stéphane Susperregui | Licht zwaargewicht
Mohammed Jaraya vs. Massaro Glunder | Lightgewicht
Zakaria Zouggary vs. Asa Ten Pow | Vedergewicht

Glory 74 Arnhem (19.00 - Kijk.nl)
(C) Alex Pereira vs. Ertugrul Bayrak | Glory Middengewicht titelgevecht
Serhiy Adamchuk vs. Aleksei Ulianov | Vedergewicht
Michael Duut vs. Ariel Machedo | Licht zwaargewicht
Itay Gershon vs. Li Sanjin | Lichtgewicht

Glory Superfight Series (17.00 - Kijk.nl)
Jahfarr Wilnis vs. Antonio Plazibat | Zwaargewicht
Donovan Wisse vs. Cesar Almeida | Middengewicht
Cihad Kepenek vs. Nordine Mahieddine | Zwaargewicht
Kevin van Heeckeren vs. Ulric Bokeme | Middengewicht
Yi Xu vs. Rebekah Irwin | Vrouwen Bantamgewicht



REACTIES