next event
search
Johnny Walker: 'Ik train niet meer met mijn oude coach want het probleem lag bij hem'Bron foto:

Johnny Walker: 'Ik train niet meer met mijn oude coach want het probleem lag bij hem'

Jan 14, 2020 Johnny Walker breekt met hoofdcoach na meerdere problemen.
Johnny Walker wordt gezien als een hot prospect binnen de UFC Light Heavyweight divisie. De Braziliaan wist drie achtereenvolgende spectaculaire (T)KO overwinningen te boeken en werd al gezien als degene die UFC Light Heavyweight kampioen Jon Jones zou kunnen onttronen. Corey Anderson stak hier echter een stokje voor.

Tijdens UFC 244 stopte Anderson de Walker hype train via een TKO in de eerste ronde. Nu enkele maanden later laat Walker weten dat hij verloren had door zijn coach en enkele problemen binnen zijn team. Inmiddels heeft Walker zijn hoofdcoach verlaten en wil hij zich aansluiten bij de wereldberoemde Tristar Gym om zich verder te ontwikkelen onder Firas Zahabi.

Coach
In gesprek met The Schmo laat Walker weten dat zijn coach tegen begon te werken tijdens de UFC 244 fight week.

''Ik accepteer het verlies niet want ik kan hem verslaan'', aldus Walker. ''Ik weet dat, maar ik had wat problemen tijdens het gevecht en tijdens fight week. Er was wat stress in mijn team richting het gevecht. Ik daar veel van geleerd en het zal niet nog een keer gebeuren.''

''Ik train niet meer met mijn oude coach omdat het probleem bij hem lag. Hij liet mij tot twee keer toe erg stressen tijdens fight week en net voor het gevecht blesseerde hij bijna mijn schouder omdat hij niet weet hoe je pads goed moet vasthouden. We klikken niet goed tijdens fight week. Dit gebeurde al vaker, omdat we ook samen leven en omdat we respect hebben voor elkaar. Dus nu heb ik geen coach en wil ik mij aansluiten bij Tristar en zal ik uitkijken naar een nieuwe coach, nieuwe ervaringen en nieuwe mensen. Ik ben klaar om opnieuw te beginnen.''

UFC Brasilia
Walker zal zijn eerstvolgende partij vechten voor zijn thuispubliek. In Brasilia, Brazilië treft hij Nikita Krylov. Het evenement zal plaatsvinden op 14 maart 2020. Enkele andere aangekondigde partijen zijn Amanda Ribas vs. Paige VanZant, Jussier Formiga vs. Brandon Moreno en Brad Tavares vs. Antonio Carlos Junior.




REACTIES