next event
search
Kamaru Usman: 'Jorge Masvidal verdient geen titelgevecht'Bron foto:

Kamaru Usman: 'Jorge Masvidal verdient geen titelgevecht'

Jan 16, 2020 UFC Welterweight kampioen Kamaru Usman stelt eis voor BMF Jorge Masvidal voordat hij een titelgevecht mag claimen.
UFC Welterweight kampioen Kamaru 'The Nigerian Nightmere' Usman vindt niet dat de Baddest Motherf*cker titelhouder Jorge 'Gamebred' Masvidal een titelgevecht verdient. Usman is van mening dat Masvidal tegen te weinig hoog gerankte vechters heeft gevochten.

Masvidal wordt gezien als de vechter die het meeste progressie heeft gemaakt in 2019. Met (T)KO overwinningen over Darren Till, Ben Askren en Nate Diaz lanceerde Gamebred zich tot superster. Tussendoor trakteerde hij Leon Edwards backstage op de inmiddels iconische 'Three piece with the soda'. Na het winnen van de BMF-titel werd hij gebombardeerd tot titeluitdager nummer 1. Masvidal zelf heeft meer oren voor een money fight met Conor McGregor.

Verdienen
In gesprek met MMA Fighting laat Usman weten dat Masvidal eerst iemand uit de top zes van de UFC welterweight divisie moet verslaan.

''Het begrijpt mij verkeerd'', aldus Usman. ''Hij doet net alsof ik niet weet wie hij is. Ik weet precies wie hij is, en ik heb hem zelfs alle credits gegeven. Zo ben ik, ik ben op geen enkele manier een hater. Ik geef respect als het terecht is. Maar als ze vragen of ik tegen Jorge Masvidal wil vechten voor mijn volgende gevecht dan heb ik zoiets van, 'Wie?'.''

''Er zijn andere gasten die meer recht hebben op een titelgevecht. Jorge Masvidal heeft niemand in de top zes verslagen. Daar heeft hij niemand van verslagen. Ik heb vijf van de top zes gasten verslagen. Dat is het enige wat ik wil zeggen. Wil jij nu zeggen dat als Georges St-Pierre terugkomt, dat hij niet eerst een titelgevecht verdient voor Masvidal? Natuurlijk krijgt hij dan eerst de kans.''



REACTIES